Estrena l’1 d’agost

Tres històrics deixen el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

El grup de Ca la Nuri se suma al projecte del moll de Gregal, on els nous operadors començaran ben aviat a muntar els seus restaurants.

Tres històrics deixen el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

patrícia castán

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El projecte gastronòmic més ambiciós de Barcelona en els últims anys, que s’aixeca des de fa mesos al Port Olímpic, està vivint una recta final d’obres amb novetats inesperades. Tres dels adjudicataris de locals al batejat com a Balcó Gastronòmic, que a més són tres històrics que ja van viure l’anterior etapa del port, han optat per no formar part de la nova. Un quart operador podria prendre la mateixa decisió en pròxims dies, com va avançar aquest diari, mentre que la resta d’empreses tenen llestos els seus dissenys per a l’interiorisme dels locals, amb l’objectiu d’aixecar la persiana l’1 d’agost. El primer canvi confirmat el protagonitza el grup Família Nuri (de Ca la Nuri), que agafa el relleu de La Taberna Gallega de Marcos, després d’aconseguir el traspàs.

La zona de restauració del moll de Gregal continua immersa en obres accelerades per arribar a temps a la Copa Amèrica de vela 2024. L’ambiciós projecte que gestiona l’empresa municipal BSM és una nova versió de disseny que renovarà l’oferta de restauració que es va enlairar el 1992, propulsada pels Jocs Olímpics. Precisament, quatre dels operadors que van finalitzar el seu anterior contracte l’any 2020 (més una pròrroga fins a l’inici de la reforma) van aconseguir adjudicar-se un local en el concurs públic que es va obrir l’any passat. L’abast de la transformació, amb una inversió de més de 20 milions d’euros, encaixa amb les exigències econòmiques per als operadors i els lloguers requerits, de quatre zeros.

Por davant la inversió

Això va fer que molts grups de restauració de la ciutat descartessin optar als 11 restaurants (més tres botigues gastronòmiques) previstos, en 8.000 metres quadrats. Hi havia por de la inversió i dubtes davant els requisits, condicions horàries i estètiques. Però també grans expectatives per part d’alguns empresaris.

Notícies relacionades

Al gener es va anunciar que els elegits eren el grup Sagardi (Cuines del món - innovació), El Tribut (Cuines del món), Pantea by Hermanos Torres (Cuines del món), El Cangrejo Loco (Gastronomia blava), Superlocal (Cuina flexitariana), La Fonda del Port Olímpic (Cuina catalana), La Barca del Salamanca (Cuina del Mediterrani), Vraba (Cuina catalana - fusió), La Taberna Gallega de Marcos (Cuina del mar), Platets (Aperitius) i Casa Carmen (Cantina). Però, finalment, dels històrics només seguirà endavant El Cangrejo Loco, en una privilegiada ubicació de 800 metres quadrats al moll a nivell de carrer. En canvi, han presentat la seva renúncia a BSM La Barca del Salamanca i La Fonda del Port Olímpic (del mateix grup), segons ha pogut confirmar aquest diari. Tret d’acord d’última hora, declinen continuar amb els dos locals que tenien adjudicats a la planta baixa. Un dels elements que més debat havien suscitat entre alguns operadors són les terrasses (abans cobertes), que ara aniran sota pèrgoles a la fresca però seran obertes, cosa que planteja dubtes sobre la seva funcionalitat a l’hivern.

Un altre establiment popular de l’anterior etapa, La Taberna Gallega de Marcos, també s’ha desmarcat finalment del Balcó, en aquest cas mitjançant un traspàs al grup Família Nuri (que opera Ca la Nuri). Han preferit centrar la seva energia en un nou projecte que inauguraran ben aviat per sobre de la Diagonal i on podran absorbir la seva plantilla de treballadors.

Temes:

Barcelona Òpera