Diàleg a Catalunya

Ábalos: les causes davant el Tribunal de Comptes són «pedres al camí»

  • El càlcul és que es van invertir 5,4 milions d’euros en promoció exterior i recerca de suport internacional

  • Critica que PP, Cs i Vox recorren indults com a «propaganda per donar consistència a la seva histèria»

Ábalos: les causes davant el Tribunal de Comptes són «pedres al camí»

EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest divendres que les causes davant el Tribunal de Comptes contra ex alts càrrecs del Govern són «pedres al camí» en el procés de diàleg amb la Generalitat.

Ho ha dit en una entrevista a Ser Catalunya: «Sabíem que totes aquestes causes, que no deixen de ser pedres en aquest camí, eren allà. Per tant, ens correspon anar desempedrant tot el camí, però fer-ho sempre des del reconeixement dels òrgans i les institucions i dins de la legalitat».

Tal com explica ‘El País’, el càlcul del Tribunal en una primera anàlisi és que es van invertir 5,4 milions d’euros en promoció exterior i recerca de suport internacional per al projecte independentista.

El cas Mas-Colell

En concret, ha afirmat que li crida l’atenció la «posició» de l’exconseller Andreu Mas-Colell –un dels investigats–, tot i que ha remarcat que no qüestionarà la funció d’òrgans com el Tribunal de Comptes i que tota solució ha de tenir cabuda en la llei.

Ha defensat que la decisió del Govern d’indultar els nou condemnats per sedició i malversació per l’1-O facilita avenços en aquesta direcció: «Es feia més mal tenint aquestes persones dins la presó que fora, sincerament».

Recursos als indults

Notícies relacionades

Sobre els recursos de Cs, Vox i PP als indults, ha afirmat que són «propaganda per donar consistència a la seva histèria», ja que considera que saben que manquen de legitimació per impugnar la seva concessió.

Ha lamentat la «pràctica permanent de la dreta» de portar als tribunals les iniciatives que no aconsegueixen tirar endavant políticament i ha recordat que, en paral·lel, exdirigents del PP afronten davant els tribunals la investigació sobre l’operació Kitchen.