Albiach apel·la al vot útil perquè el PSC no impulsi el Hard Rock

La candidata dels Comuns reclama a Illa que expliciti en públic que no pactarà amb Junts per arribar a la Generalitat

Albiach apel·la al vot útil perquè el PSC no impulsi el Hard Rock

Gerard Artigas / ACN

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, va invocar el vot útil de les persones d’esquerres per al seu partit i evitar així que aquest es concentri de manera exclusiva en el PSC, ja que un bon resultat dels morats és la "millor garantia" que Salvador Illa no impulsarà macroprojectes com el Hard Rock si governa. Així ho va declarar Albiach ahir en una roda de premsa organitzada per l’agència Efe.

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) va publicar ahir una enquesta que dibuixa mals resultats per als Comuns i bons per al PSC. Illa s’enlairaria presumptament a costa de captar, entre altres, gran part del vot dels morats, que baixarien dels seus actuals vuit diputats fins a una forquilla d’entre tres i sis escons.

Albiach va mostrar la seva "sorpresa" pels resultats de l’esmentada enquesta, ja que la seva formació té "la mateixa intenció de vot que fa un mes, quan [el CEO] ens donava entre 8 i 13 escons. [...] Avui ens dona uns resultats inferiors, és important entendre que les enquestes són enquestes", va insistir. Fonts del partit recorden que a les anteriors eleccions generals l’enquesta del CEO els va pronosticar una forquilla d’entre dos i quatre diputats i finalment en van obtenir set.

"Las Vegas del Mediterrani"

Albiach va cridar els votants que dubtin entre la seva papereta i la d’Illa a no optar pel segon aplicant la lògica del vot útil. "Som l’únic vot que segur que no votarà amb la dreta" i la garantia "de tenir un Govern progressista que faci polítiques progressistes", va afirmar; amb referència a la voluntat dels socialistes d’impulsar la construcció de "Las Vegas del Mediterrani", d’ampliar l’aeroport del Prat o al seu rebuig de regular els lloguers de temporada, entre d’altres. "No hi ha res més frustrant per a algú d’esquerres que votar algú que es diu d’esquerres però que després acaba executant polítiques de dretes", va insistir.

Notícies relacionades

La candidata dels Comuns va reclamar al PSC un compromís explícit que no pactarà amb Junts –"la refundació de Convergència", tal com la va citar– per poder arribar a la presidència del Govern. Va requerir el mateix posicionament en públic a ERC.

Els Comuns comptaran amb un reforç imprevist per a la seva la campanya electoral. Ada Colau tornarà abans del previst des de la Flotilla de la Llibertat, que està bloquejada a Istanbul.