Suspès per l’empresa

Vox es querella contra Twitter per limitar el seu compte

El presidente de VOX  Santiago Abascal interviene durante una sesion de control al Gobierno  en Madrid (Espana)  a 16 de diciembre de 2020  Durante el pleno  el presidente del Gobierno ha hecho un primer balance del segundo estado de alarma decretado el pasado 9 de noviembre para hacer frente a la segunda ola de la pandemia del coronavirus  Ademas  el presidente tambien ha informado de las ultimas tres reuniones del Consejo Europeo  en los que los jefes del Estado y de Gobierno de la UE debatieron tambien sobre como mejorar la lucha contra la pandemia   16 DICIEMBRE 2020  EUROPA PRESS E  Parra  POOL  16 12 2020

El presidente de VOX Santiago Abascal interviene durante una sesion de control al Gobierno en Madrid (Espana) a 16 de diciembre de 2020 Durante el pleno el presidente del Gobierno ha hecho un primer balance del segundo estado de alarma decretado el pasado 9 de noviembre para hacer frente a la segunda ola de la pandemia del coronavirus Ademas el presidente tambien ha informado de las ultimas tres reuniones del Consejo Europeo en los que los jefes del Estado y de Gobierno de la UE debatieron tambien sobre como mejorar la lucha contra la pandemia 16 DICIEMBRE 2020 EUROPA PRESS E Parra POOL 16 12 2020 / EUROPA PRESS E Parra POOL

3
Es llegeix en minuts

Vox ha presentat aquest dilluns una querella contra Twitter i el seu responsable a Espanya, Nathalie Picquot, per vulnerar la seva llibertat d’expressió en un període electoral, coincidint amb la celebració dels comicis catalans previstos per al pròxim dia 14, després que la xarxa social suspengués el seu compte per un tuit xenòfob el passat dia 22.

La formació política argumenta en la seva demanda que el bloqueig del compte de la formació suposa una lesió dels seus drets fonamentals, la imputació falsa d’un delicte d’odi i la comissió d’un altre d’injúries i calúmnies. I que Twitter ha vulnerant el dret a la llibertat d’expressió de Vox en un període electoral, «el qual ha causat greus perjudicis contra la seva imatge i contra la seva capacitat de difondre el seu programa per als comicis», per la qual cosa sol·licita la immediata devolució del compte com a mesura cautelar. El compte de Vox a Twitter funciona des del dia 23.

Segons Vox, el bloqueig del seu compte tanca un curs de participació d’afiliats i simpatitzants i atempta contra el principi d’igualtat «al no interpretar de la mateixa manera les publicacions d’altres formacions polítiques». A més, la querella considera que es comet també una «vulneració del dret a l’honor» a l’imputar falsament al partit un delicte d’odi.

Catalunya «islamitzada»

El missatge que ha motivat la «censura» està enquadrat a la campanya ‘Stop Islamització’ que va llançar aquesta mateixa setmana la formació liderada per Santiago Abascal per denunciar els partits polítics per haver promogut «la perillosa islamització de Catalunya». «Suposen aproximadament un 0,2% i són responsables del 93% de les denúncies. «La majoria són procedents del Magrib. És la Catalunya que estan deixant la unànime indolència i complicitat amb la delinqüència importada. ¡Només queda Vox», assenyala en concret el missatge que ha motivat que la xarxa social hagi limitat «de forma temporal» algunes de les funcions del compte oficial de Vox.

En la seva querella, la formació liderada per Santiago Abascal considera afectats drets fonamentals com el dret a la informació i el pluralisme polític, «a l’aplicar una mesura desproporcionada que s’aparta de la interpretació constitucional dels límits de la llibertat d’expressió»; així com el dret a la participació política, al tancar un curs de participació d’afiliats i simpatitzants i prohibir la difusió d’unes determinades idees polítiques.

Igualment, assenyala que atempta també contra el principi d’igualtat al no interpretar de la mateixa manera les publicacions d’altres formacions polítiques. «Tot això es produeix en un període electoral, el qual causa un mal afegit a l’impedir els candidats de Vox competir en igualtat de condicions que els de la resta de les formacions polítiques», ha al·legat el partit en un comunicat. En el text de la querella, la formació també ha recordat que la xarxa social Twitter «no pot substituir una decisió judicial, una facultat que s’ha arrogat sense ser competent per a això».

Precedent anterior

La formació ja va denunciar el gener de l’any passat el bloqueig del seu compte després d’una ‘picabaralla’ entre Vox i la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, un missatge que el partit de Santiago Abascal finalment va retirar per recuperar el seu compte. «No suporten el col·lectiu LGTBI, no suporten el matrimoni entre persones del mateix sexe, no suporten la igualtat entre dones i homes, no suporten que les seves idees retrògrades no siguin les de tota la societat», va denunciar la dirigent socialista.

«El que no suportem és que us fiqueu a casa nostra i ens digueu com hem de viure i com hem d’educar els nostres fills. I menys encara que amb diners públics promogueu la pederàstia», va respondre el compte oficial de Vox, que gestiona el seu responsable de Comunicació, el diputat Manuel Mariscal.

Notícies relacionades

Twitter va explicar a Europa Press que aquest comentari violava la seva política relativa a les conductes d’incitació a l’odi i, per tant, per desbloquejar el compte Vox només havia d’esborrar el tuit «ofensiu». Així, Twitter va defensar que és una companyia «imparcial» i no participa en «perjudicis o biaix polític» de cap tipus. «Apliquem les regles de Twitter de manera desapassionada i igual per a tots els usuaris, independentment de la seva procedència o afiliació política», va argumentar la xarxa social.

Malgrat que Vox va arribar a dirigir-se directament a la directora de Twitter Espanya, Nathalie Picquot, per denunciar que «per primera vegada en la història d’internet i de la democràcia espanyola» un partit ha sigut «totalment censurat» en aquesta xarxa social, finalment va esborrar el missatge que va generar la polèmica i així ha recuperat el funcionament del seu compte.