SANCIÓ EXEMPLAR

Twitter suspèn el compte de Vox per «incitació a l'odi»

El partit ultradretà assegura que la mesura es deu a un intercanvi de missatges amb la portaveu del PSOE, Adriana Lastra

undefined51328704 abascal191212122610

undefined51328704 abascal191212122610 / Victor Lerena

1
Es llegeix en minuts
EFE

El vicesecretari de Comunicació de Vox, Manuel Mariscal, ha denunciat aquest dimecres que Twitter ha suspès el compte oficial del partit amb l’argument que conté missatges que inciten a l’«odi», tot i que, segons la seva versió, podria deure’s a «pressions» del Govern de coalició.

Segons ha explicat Mariscal en diversos missatges en aquesta mateixa xarxa social, la suspensió del compte té origen en un intercanvi de missatges que es va produir dissabte passat entre Vox i la portaveu del PSOE, Adriana Lastra.

En un missatge, Lastra va acusar Vox de «retrògrad» per defensar el control dels pares a les escoles, a la qual cosa el partit de Santiago Abascal va respondre assegurant que el que no suporta Vox és que amb diners públics es promogui la «pederàstia», amb referència al programa Skolae a Navarra, on governa el PSOE.

Notícies relacionades

Arran d’aquest últim missatge, Twitter va comunicar aquest dimarts a Vox que no podrien publicar més missatges al·legant «incitació a l’odi», tot i que li va donar l’opció d’esborrar el tuit polèmic, una cosa que la formació s’ha negat a fer.

«No ho farem. Som un partit legalment constituït, som tercera força política a Espanya, representem més de 3,6 milions de votants i, com nosaltres, milers de ciutadans espanyols estan patint la censura a Twitter i en altres xarxes socials. I diem, ‘Prou’», ha afirmat Mariscal, que es pregunta si Twitter ha patit «pressions» del Govern.