L’alcaldessa de Tossa, un altre càrrec que es vacuna contra la Covid-19

La dirigent de Junts x Tossa va rebre l’injectable en una residència geriàtrica de la localitat

Imma Colom ho justifica dient que exerceix de «metge col·laboradora» al centre de gent gran

2
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Tossa de Mar (Selva), Imma Colom, és l’últim dels càrrecs públics que s’ha vacunat contra la Covid-19. Colom, de Junts per Tossa, es va vacunar aprofitant que personal del Departament de Salut va acudir al centre geriàtric del municipi per subministrar l’injectable als seus usuaris. Colom ho ha justificat adduint que visita «molt sovint» la residència de gent gran i a la seva condició de metge. No obstant, l’oposició li ha recordat que està en excedència des que ocupa l’alcaldia, tasca a què dedica el 95% de la jornada. L’alcaldessa ha assegurat que no ha fet «cap trampa» i que se sent «molt contenta» d’haver rebut ja la vacuna.

Davant la polèmica desencadenada, aquest dimarts Colom ha declarat que exerceix de «metge col·laboradora» a la residència de gent gran a partir de l’hora que el centre d’atenció primària (CAP) ja ha tancat. En una entrevista de TV-3, ha explicat que, com que abans de ser alcaldessa era metge, des de fa 17 anys ajuda en una residència geriàtrica quan l’hi demanen, per la qual cosa el centre la va incloure en la llista de vacunació com a «personal sanitari que col·labora al centre». Colom ha recriminat a l’oposició haver criticat que s’hagi vacunat i ho ha diferenciat d’altres càrrecs públics que «s’han aprofitat del poder» per vacunar-se.

La vacunació va ser el 12 de gener i l’ajuntament va penjar una imatge del moment a les xarxes socials. Això va destapar la polèmica a la localitat. Tossa Unida, un grup de l’oposició, acusa Colom d’haver protagonitzat un «acte insolidari» i de tenir «falta de respecte a la resta de veïns del municipi». La formació ha demanat un ple extraordinari per reprovar el comportament de l’alcaldessa.

Notícies relacionades

En el ple del 19 de gener, Colom ja va explicar que era col·laboradora de la residència, motiu pel qual la visitava «molt sovint». Per aquest motiu, apuntava, la direcció de la residència la va incloure en la llista de vacunats, el mateix que va fer amb el podòleg i el perruquer que acudeixen al centre per atendre la gent gran.

La vacunació de càrrecs polítics ha desencadenat ja diverses dimissions –la del conseller de Sanitat de MúrciaManuel Villegas; la renúncia del cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), Miguel Ángel Villarroya, i la del conseller de Sanitat de Ceuta, Javier Guerrero–. Però aquesta pandèmia d’insolidaritat política s’estén per tot el territori i ha obert un debat sobre si els dirigents polítics han de saltar-se l’ordre de vacunació establert per Sanitat atenent el nivell de risc de cada grup de població.