"Independents d'orientació socialista"

Ábalos aposta per "col·laborar" amb Podem però sense govern de coalició

El secretari d'Organització del PSOE critica la "reacció histèrica" de Ciutadans a la seva proposta d'interlocució

zentauroepp46217613 balos181211100409

zentauroepp46217613 balos181211100409 / J P Gandul

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha dit aquest dijous que "en teoria" no li "sembla negatiu" un govern de coalició, però ha remarcat que la seva aposta és "continuar col·laborant com fins ara" amb Podem, sense que aquest partit entri en l’Executiu, tal com vol Pablo Iglesias.

Ábalos ha defensat en una entrevista a la cadena SER que el seu objectiu és aconseguir un govern "monocolor" després del 28-A, "amb el mateix esquema" que l’actual, és a dir, amb "independents d’orientació socialista" asseguts al Consell de Ministres.

"Amb Podem hem desenvolupat aquests mesos una acció de govern positiva i aquesta col·laboració s’hauria de continuar donant, però no tinc tan clar que en una coalició de govern, sí amb fórmules de col·laboració com fins ara", ha argumentat.

Després de remarcar que en aquest moment, per tant, els socialistes "no es plantegen" governar en coalició amb Iglesias, ha criticat la "reacció histèrica" de Ciutadans "quan se li ha insinuat la possibilitat d’interlocució de cara al futur".

Enfrontament entre Arrimadas i Costa

Notícies relacionades

Sobre la picabaralla protagonitzada pel vicepresident primer del ParlamentJosep Costa, de JxCat, i la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha opinat que reflecteix una "fractura clara" en la societat catalana que tant Ciutadans com els independentistes continuen "alimentant", mentre que el PSOE treballa per superar-la.

Ábalos, que s’ha reafirmat que els socialistes mai recolzaran cap referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya, ha considerat "lamentable" i "tremend" que "ara la dreta estigui reivindicant Alfonso Guerra", després del que va fer per provocar la seva "caiguda" com a vicepresident del Govern.