28-a

Sánchez crida a una "mobilització extraordinària" en les eleccions generals

"Que l'abstenció no ens esborri el futur", demana el cap de l'Executiu

Els socialistes dissenyen una campanya presidencialista amb el lema 'Fes que passi'

20190402 431579 sanchezmo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Els líders dels partits no solen presentar les campanyes electorals. Encara menys els presidents del Govern. Els principals eixos de les dues setmanes de mítings sempre han sigut traslladats pel PSOE a través del seu secretari d’Organització de torn. Però aquesta no és una campanya qualsevol. Aquesta vegada ha sigut el mateix Pedro Sánchez que l’ha presentat, en un acte llarg, amb testimonis de simpatitzants anònims, que ha conclòs amb un discurs del cap de l’Executiu demanant una "mobilització extraordinària".

Els socialistes han dissenyat una campanya molt presidencialista, en què tot el protagonisme recau sobre Sánchez. El nou lema també s’ha conegut aquest dimarts. Sobre un primer pla de la cara del líder socialista, la frase ‘Fes que passi’.

"Futur" davant "passat"

El que ha de "passar", ha dit Sánchez, acompanyat per tots els membres del seu Govern en aquest acte de partit, és "el futur" davant "el pitjor del passat", que segons aquest relat representen el PP, Cs i Vox. Amb el primer lloc en les eleccions donat per fet, una cosa que confirmen totes les enquestes, el gran repte del PSOE es diu participació. Si se situa per sobre del 70%, els socialistes creuen que no tindran problemes a mantenir-se a la Moncloa.

"Demano un esforç extraordinari de mobilització perquè l’abstenció no ens esborri el futur", ha assenyalat el president del Govern. La paraula Espanya ha sigut omnipresent durant la seva intervenció. "Proposem una Espanya solidària, cohesionada en l’àmbit social i territorial, compromesa amb l’urbà i amb el medi rural, una Espanya feminista, ecològica, compromesa amb l’agenda 2030, competitiva, una Espanya més justa, més moderna, oberta al món, una Espanya compromesa amb Europa, una Espanya en la qual es pot confiar, una Espanya del coneixement", ha explicat Sánchez.  

Crítiques del PP

Notícies relacionades

Segons el líder del PP, Pablo Casado, aquest eslògan "recorda el Titanic". "Aquest Govern és un barco que s’enfonsa i vol que l’orquestra continuï sonant", ha assegurat en un acte a Almeria.

Casado ha aprofitat la seva presència a Andalusia per deixar clar que la seva intenció és reeditar el pacte autonòmic i pactar amb Ciutadans i Vox. "El que vam fer a Andalusia és el que farem a nivell nacional", ha declarat, donant per fet que no traurà prou majoria per governar en solitari, segons informa Pilar Santos.