MOVIMENTS A LES FILES CONSERVADORES

Alejandro Fernández fa un pas endavant i presenta la candidatura per succeir Albiol

El congrés extraordinari que elegirà la nova cúpula del PPC se celebrarà el 10 de novembre

fcasals45311948 el diputat del ppc alejandro fern ndez al ple del parlament 181003111652

fcasals45311948 el diputat del ppc alejandro fern ndez al ple del parlament 181003111652 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El diputat del PP per Tarragona, Alejandro Fernández, ja ha oficialitzat el seu pas endavant per succeir Xavier García Albiol al capdavant de la cúpula catalana.

Tot i que el seu nom ha aparegut a totes les apostes, ha volgut esperar fins aquest dilluns per fer-ho oficial, coincidint amb la reunió de la junta directiva regional. El líder dels populars, Pablo Casadoha aterrat a Barcelona per acomiadar Albiol i tancar els detalls d’un congrés extraordinari que se celebrarà el pròxim 10 de novembre.

Fernández ha sigut el primer candidat que ha oficialitzat la seva postulació. I ho ha fet a través de Twitter: “Sé que la presidència del PPC no és el lloc més plàcid del món, però crec en el meu partit i sobretot en els seus militants, gent extraordinària. Tenim un projecte per a Catalunya i per això us anuncio que presento la meva candidatura a presidir el PPC”, ha publicat a la xarxa social.

Notícies relacionades

Al Parlament cobrint un escó conservador per Tarragona, Fernández va rellevar Enric Millo com a portaveu del PP a la Cambra catalana després de la seva designació com a delegat del Govern el 2016. Fernández va ser l’encarregat d’entonar un contundent discurs contra el president Quim Torra durant el debat de política general. 

El postulant haurà d’aconseguir 90 avals per presentar-se a les primàries. El 15 i 16 d’octubre tots ells presentaran els suports, i se segellarà la candidatura dos dies després. Del 19 al 29 d’octubre es desenvoluparà la campanya electoral interna i el 30 del mateix mes votaran els precandidats i els compromissaris. La batalla final, si hi ha més d’un candidat, es lliurarà en el conclave del mes de novembre.