DEMANDA CIVIL

El PP exigeix el cessament immediat de la ministra de Justícia per la seva "inacció" en el 'cas Llarena'

Reclamen al Govern que demani disculpes públiques al jutge per les seves "batzegades"

zentauroepp44804597 graf1399  madrid  28 08 2018   la portavoz en el congreso  d180828133844

zentauroepp44804597 graf1399 madrid 28 08 2018 la portavoz en el congreso d180828133844 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha exigit aquest dimarts la dimissió o el cessament immediat de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i que el Govern es disculpi públicament amb el jutge Pablo Llarena per les "grans batzegades" en la defensa d’aquest magistrat després de la demanda civil presentada per Carles Puigdemont a Bèlgica.

En una roda de premsa conjunta al Senat junt amb el portaveu del grup popular en aquesta Cambra, Ignacio Cosidó, Montserrat ha assegurat que molts espanyols s’han "ofès" al veure el comportament de l’Executiu i ha acusat la ministra d’"inacció".

Segons el seu parer, és necessari que se cessi de manera immediata la ministra per "les grans batzegades que està fent, no només en la defensa de Llarena, sinó de l’Estat de dret" i també per defensar la jurisdicció espanyola a nivell internacional.

Reprovació

Notícies relacionades

Montserrat ha defensat que aquesta petició està justificada després que el mateix Pedro Sánchez s’hagi "contradit" i que Delgado hagués d’assumir un canvi d’actitud sobre la defensa del magistrat per la "pressió social", de les associacions de jutges i del PP.

Els portaveus del Congrés i el Senat han anunciat, a més, una interpel·lació a la ministra a la Cambra Alta sobre aquest assumpte, després de la qual presentaran una moció per reprovar la titular de Justícia si encara segueix al seu lloc. Els populars compten amb majoria absoluta al Senat. Una proposta similar es presentarà després al Congrés.