PRIMERA MESURA

Torra preveu querellar-se contra Rajoy després de la seva primera reunió de Govern

El president imputarà prevaricació al cap de l'Executiu central per ¿impedir¿ que el DOGC publiqués el primer decret de nomenament dels consellers

zentauroepp43482734 el president de la generalitat  quim torra  en un pla mig  e180525120754

zentauroepp43482734 el president de la generalitat quim torra en un pla mig e180525120754 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, preveu que la primera reunió del seu Consell Executiu serveixi per aprovar la presentació d’una querella contra el president del Govern, Mariano Rajoy, per presumpta prevaricació a l’“impedir” que el ‘Diari Oficial de la Generalitat’ (DOGC) publiqués el seu primer decret de nomenament de consellers.

Notícies relacionades

En aquesta primera reunió de Govern també preveu impugnar l’aplicació del’article 155 de la Constitució a Catalunya, segons el comunicat de la Generalitat difós ahir dimarts anunciant un segon decret de nomenament de tot el Govern. En aquesta nota ja no figuren els quatre consellers designats inicialment que són a la presó o a l’estranger (Josep Rull, Jordi Turull, Toni Comín i Lluís Puig). Al seu lloc apareixen Damià Calvet, Alba Vergés, Laura Borràs i Àngels Chacón.

Torra té previst, a més, que el primer Consell Executiu aprovi presentar al·legacions contra la impugnació del Govern central d’“11 lleis d’alt contingut social durant el període en què ha sigut vigent aquest article”, el 155.