Visita del Monarca

Puigdemont insta a secundar la protesta contra el Rei

L'expresident de la Generalitat reclama que "demani perdó pel seu paper inconstitucional al mes d'octubre"

rjulve41075941 ho1  brujas  b lgica   25 11 2017   el expresidente de la ge180221165354

rjulve41075941 ho1 brujas b lgica 25 11 2017 el expresidente de la ge180221165354 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha instat a secundar la cassolada contra el Rei convocada per a aquesta nit per Òmnium i l'ANC. "El rei Felip VI serà benvingut a la República de Catalunya com a màxima autoritat d'Espanya quan demani perdó pel seu paper inconstitucional el mes d'octubre passat", ha escrit Puigdemont en un missatge a Twitter. Al seu missatge hi ha adjuntat el hashtag del Mobile World Congress (MWC). 

Notícies relacionades

Així, Puigdemont se suma a la campanya orquestrada al voltant del congrés mundial de mòbils per difondre el conflicte independentista català a nivell internacional. Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han fet una crida a rebre aquest diumenge Felip VI amb una "gran cassolada" a les 21.00 hores. El Monarca visita Catalunya per primera vegada des de la manifestació contra els atemptats de Barcelona i Cambrils del 26 d'agost amb motiu de el sopar oficial d'inauguració del congrés de mòbils. El sopar tindrà lloc al Palau de la Música Catalana.

Els convocants organitzen la protesta contra el Rei per "haver recolzat la repressió policial contra votants pacífics de l'1-O", va assegurar Òmnium a través d'un missatge difós a les xarxes socials en referència al discurs que Felip VI va fer el 3 d'octubre. Òmnium també fa una crida a tocar el clàxon si s'està al cotxe a aquella hora. Per la seva banda, l'ANC va difondre un missatge també a les xarxes recolzant la protesta. La idea de la cassolada per rebre Felip VI la va proposar fa uns dies l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.