CRISI DIPLOMÀTICA

Veneçuela declara persona no grata l'ambaixador espanyol a Caracas

El Govern de Maduro justifica la decisió en les "contínues agressions i ingerències" d'Espanya en el país

zentauroepp39701421 car110  caracas  venezuela   15 08 2017   el embajador espa 180125161520

zentauroepp39701421 car110 caracas venezuela 15 08 2017 el embajador espa 180125161520 / Cristian Hernandez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Veneçuela ha declarat persona no grata l'ambaixador espanyol a Caracas, Jesús Silva Fernández, per les "contínues agressions i recurrents actes d'ingerència en els afers interns del nostre país, per part del Govern espanyol". Ho ha anunciat en un comunicat el canceller veneçolà, Jorge Arreaza. Aquesta declaració comporta l'expulsió del diplomàtic del país.

Notícies relacionades

La decisió es produeix poques hores després que l'Executiu de Nicolás Maduro cridés aquest dimecres a consultes el seu ambaixador a Madrid, Mario Isea. Maduro va acusar dimarts passat Mariano Rajoy de presidir el Govern "més corrupte de la història" i va dir que Espanya està dirigida per una "oligarquia racista i colonialista" que pretén actuar com "un govern del món que pot venir a dictar normes i a governar Veneçuela".

El setembre passat, Rajoy va instar la comunitat internacional a "no aplicar pal·liatius" davant la "deriva" a Veneçuela, país que, va dir, no és "democràtic". També va recordar llavors que Espanya estava "liderant" a la UE una proposta per sancionar Veneçuela que finalment s'ha formalitzat aquest dilluns, que ha inclòs la congelació d'actius i la prohibició d'entrar en territori comunitari els set assenyalats.