tensió diplomàtica

Veneçuela crida a consultes el seu ambaixador a Espanya

El ministre d'Afers Estrangers veneçolà, Jorge Arreaza, anuncia la decisió de Caracas a través de Twitter com a resposta a les sancions imposades al seu país per la UE a instàncies del Govern espanyol

zentauroepp41124120 files  this file picture taken on october 17  2017 shows ven171130091838

zentauroepp41124120 files this file picture taken on october 17 2017 shows ven171130091838 / FEDERICO PARRA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de Veneçuela ha cridat a consultes el seu ambaixador a Madrid, Mario Isea, degut al que Caracas considera una «agressió ingerencista i colonialista» del Govern d’Espanya, que presideix Mariano Rajoy, segons va afirmar ahir en un tuit el canceller veneçolà, Jorge Arreaza. «No acceptarem agressions de governs subordinats a l’imperialisme nord-americà», va afegir el diplomàtic a la xarxa social.

Arreaza va entregar una nota de protesta a diplomàtics de la Unió Europea (UE) acreditats al país, i va prometre «respostes» en «diferents dimensions», després de les sancions del bloc comunitari contra set alts funcionaris de la nació caribenya. «Estat membre per Estat membre (de la Unió Europea) anirem donant respostes dignes», va dir Arreaza al final d’una reunió amb els diplomàtics.

Notícies relacionades

El diplomàtic veneçolà va afegir que «el president Nicolás Maduro avaluarà quina resposta donar en cada cas en les diferents dimensions, no només en la diplomàtica, sinó també en l’econòmica i en altres dimensions que estem avaluant».

Proposta de sancions

El setembre passat, Rajoy va instar la comunitat internacional a no anar amb tebior davant la «deriva» a Veneçuela, país que, va dir, no és «democràtic». També va recordar llavors que Espanya estava «liderant» a la Unió Europea una proposta per sancionar Veneçuela.