EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Veneçuela exigeix al Govern espanyol que alliberi "els presos polítics"

El ministre de Relacions Exteriors reclama a l'Executiu de Rajoy que "respecti els drets humans" dels conselllers deposats que són a la presó

CAR002. CARACAS (VENEZUELA) - Fotografía cedida por la Oficina de Prensa del Palacio de Miraflores, del mandatario venezolano, Nicolás Maduro, durante un acto oficial de Gobierno hoy, sábado 14 de octubre de 2017, en Caracas (Venezuela). Maduro insistió hoy en que la mesa de diálogo con sus opositores continuará la próxima semana y se mostró confiado en que estarán los dirigentes de todos los partidos del antichavismo. EFE/MIRAFLORES/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS

CAR002. CARACAS (VENEZUELA) - Fotografía cedida por la Oficina de Prensa del Palacio de Miraflores, del mandatario venezolano, Nicolás Maduro, durante un acto oficial de Gobierno hoy, sábado 14 de octubre de 2017, en Caracas (Venezuela). Maduro insistió hoy en que la mesa de diálogo con sus opositores continuará la próxima semana y se mostró confiado en que estarán los dirigentes de todos los partidos del antichavismo. EFE/MIRAFLORES/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS / . (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de Veneçuela s'ha solidaritzat aquest divendres amb "el poble de Catalunya" davant la seva "angoixa i dolor" i ha exigit a "les autoritats espanyoles" que "posin en llibertat els presos polítics", en referència als consellers cessats. El ministre de Relacions Exteriors, Jorge Arreaza, ha publicat una bateria de tuits i n'ha dedicat alguns a la situació a Catalunya arran de l'empresonament de mig Govern de la Generalitat destituït.

Així, emplaça l'Executiu de Mariano Rajoy a "respectar els drets humans i polítics" dels que defineix també com a "presos de consciència" i demana que "la democràcia s'imposi" davant la "repressió".