Jordi Sànchez, número dos de Puigdemont a la llista Junts per Catalunya

L'actual president de l'ANC, empresonat a Soto del Real, fa el salt a la política

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

L'actual president de l'ANC, Jordi Sànchez, empresonat a la presó madrilenya de Soto del Real juntament amb el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, pels fets del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia, ha decidit fer el salt a la política i ha acceptat ser el número dos del president cessat, Carles Puigdemont, a la llista de Junts per Catalunya.

Fonts del PDECat han confirmat oficiosament aquesta decisió, però no l'han volgut ratificar a l'espera que Sànchez comuniqui a la seva entitat formalment la decisió presa.

D'aquesta manera Sànchez accepta entrar en política, a diferència de Cuixart, que ha declinat ofertes per entrar en llistes electorals per preservar el caràcter transversal de l'entitat Òmnium Cultural.

Notícies relacionades

És pràcticament segur que la candidatura de Sànchez l'obligarà a deixar la presidència de l'ANC, tal com va passar amb l'anterior líder de l'Assemblea, Carme Forcadell, que va deixar l'entitat sobiranista poc abans d'anar a les llistes de Junts pel Sí i ser elegida presidenta del Parlament de Catalunya.

No tothom a l'ANC és partidari del pas de Sànchez a la política. En tot cas l'home fort de l'Assemblea a partir d'ara passaria a ser Agustí Alcoberro, actual vicepresident de l'entitat i que n'ha hagut de prendre el comandament arran de l'empresonament fa un mes de Sànchez.