LES PORTADES DE LA PREMSA

"Rajoy i Rivera s'implicaran a salvar els últims esculls", titula 'El Mundo'

El diari madrileny esquiva a contracorrent l'últimàtum de 48 hores de C's a PP per a un pacte d'investidura i 'Abc' al·lega ara que la Moncloa evitarà eleccions per Nadal

portada-vanguardia-26-08-2016

portada-vanguardia-26-08-2016

3
Es llegeix en minuts
Xavier Campreciós
Xavier Campreciós

Periodista

ver +

Les portades de les primeres edicions dels diaris de Madrid i Barcelona d'avui tenen com a fil conductor el drama d'Itàlia i les conseqüències per la delictiva insensatesa d'edificar sense atenir-se a les condicions d'una terra sísmica o de fer-ho de forma ineficient.

Encara que el que més joc dóna és l'entrega diària de l'espanyolíssim teatret de la investidura del governant del regne en el seu segon acte. 'El Mundo' neda a contracorrent de l'ultimàtum de 48 hores de Ciutadans al PP --és el que mana a la resta de la premsa-- per titular: "Rajoy y Rivera se implicaran en salvar los 'últimos escollos'", en la idea que les dretes acabaran entenent-se.

DEIXIN EN PAU EL NADAL

És una cosa que ningú qüestiona de veritat ara per ara. Però l'altre element ressenyable del quiosc és que en aquesta timba de pòquer o de mus que es porten els aspirants a la Moncloa, Units Podem va comprometre ahir el seu suport al PSOE per frustrar la hipotètica celebració d'unes terceres eleccions per Nadal, disbarat que el PP va endossar per endavant a Sánchez, i del qual Ciutadans es va desmarcar també ahir a la nit. Aquí teniu la portada d''El País'.

Però com que amb això al PP se li gira en contra la xantatgista jugada d'unes hipotètiques eleccions per Nadal, 'Abc' surt avui en auxili de l'inquilí en funcions de la Moncloa i titula a contracorrent fins i tot de ‘La Razón’: "PP y PSOE –diu la seva falsa portada de la pàgina 2- reformarán la ley para evitar que haya elecciones en Navidad". Ho recolza un editorial a joc presentat així: "Dejen la Navidad en paz. Harán bien populares y socialistas en ponerse de acuerdo para evitar esa fecha como cita con las urnas, pero harían mucho mejor si facilitaran a España un gobierno tan necesario como urgente".

EL PARE DE LA PROPOSTA 

En qualsevol cas, el diari digital de Pedro J. Ramírez, no perd l'ocasió de reclamar per a ell la paternitat de la idea de reformar la llei electoral per escurçar la campanya a la meitat i assegurar que les eleccions siguin -si n'hi ha- el 18 de desembre i no el 25. Aquí el teniu: "PSOE y Podemos asumen la propuesta d'''El Español' para evitar las elecciones el 25-D'El Español", llançada el 20 d'agost a partir de la proposta d'un expert, Enrique Arnaldo.

DE COSSOS, VELS I CLASSES

Al quiosc, d'altra banda, resorgeix l'eterna polèmica sobre què han de vestir les dones per la febre francesa contra elburquini, qüestió que proporciona dos articles ressenyables. El de l'escriptora Najat El Hachmi a EL PERIÓDICO ("Els nostres cossos, nosaltres decidim. La foto de Niça humilia perquè és dona, perquè el seu origen és el que és, perquè és d'una classe social determinada"). I el de la periodista Soledad Gallego-Díaz al digital 'Contexto' (“El día en que Huda Shaarawi se arrancó el veloHuda Shaarawi").

ELS TITULARS DE PORTADA

El País

"El terremoto de Amatrice pone a prueba la gestión de Renzi"; "Ciudadanos y Podemos apoyan reducir la campaña electoral"; "Rivera da un ultimátum de 48 horas a Rajoy"; "Colombia celebra la llegada de la paz"; "El 'burkini' divide al Gobierno francés"

El Mundo

"Rajoy y Rivera se implicarán en salvar los 'últimos escollos"; "La Fiscalía investiga la caída de edificios con medidas antisísmicas"; "Las FARC tendrá diputados aunque no los ganen en las urnas"; "Cristiano, jugador del año en Europa"

Abc

"Tras más de 250 muertos Italia solo espera milagros"

La Razón

"C's da un ultimátum de 48 horas al PP para cerrar el pacto"; "Italia investiga si hubo fallos en las construcciones"; "Giulua y Giorgia: milagro bajo los escombros"; "Suerte para el Real Madrid y peligro para Barça, Atlético de Madrid y Sevilla"

Ara

"Rescat al límit"; "WhatsApp compartirà el número de mòbil dels usuaris amb Facebook"; "Ultimàtum de 48 hores de Rivera a Rajoy"; "Guardiola és creua amb el Barça a la Champions"

El Punt Avui

"Jutges desbordats fins i tot a l’agost"; "Devastació total"; "El govern busca d'ofici fosses de la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre"; "L'ANC exigirà el RUI en la mobilització de la Diada"; "Rajoy copia el format de Sánchez en la investidura"; "El Barça jugarà contra el City de Guardiola"

La Vanguardia

"Ciutadans dóna 48 hores al PP per esgotar la negociació"; "Repartiment d'escons a l'hemicicle a la mida de Rajoy"; "Els manters tornen de nit a la Barceloneta"; "Itàlia lamenta la poca prevenció"; "Diverses ciutats aproven els taxis sense conductor"; "El Barça s'enfrontarà al City de Guardiola"

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO

"Ciutadans dóna al PP un ultimàtum de 48 hores"; "Dolor sense fi a Itàlia pels 250 morts en el sisme"; "El burquini divideix el Govern francès"; "Guardiola torna a trobar-se el Barça"