ELECCIONS GENERALS

Rivera respon a Rajoy: "No volem que segueixin els mateixos"

El líder de Ciutadans lamenta que Podem "estigui disposat a pactar amb qualsevol"

jjubierre32183297 ciudadanos party leader albert rivera  r   one of 151216140429

jjubierre32183297 ciudadanos party leader albert rivera r one of 151216140429 / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Com Mariano Rajoy, que no va esmentar el seu nom quan va dir que per a la pròxima legislatura prefereix “algun tipus d'acord de Govern” més enllà de la investidura o de pactes puntuals, Albert Rivera tampoc ha pronunciat aquest dimecres de forma explícita el del candidat del PP, però s'ha sobreentès perfectament a qui anava dirigida la seva resposta. "A tots els que fan càbales sobre pactes, aquest és el meu missatge: no volem que segueixin els mateixos", ha llançat l'aspirant de Ciutadans a la presidència del Govern a les pròximes eleccions generals. L'anunci, de fet, no és nou, ja que Rivera fa dies que afirma que no contribuirà a investir ni Rajoy ni Pedro Sánchez, però si ara té rellevància és perquè fins avui Rajoy sempre havia dit que ell davant unes eleccions sortia a guanyar, sense voler entrar en el tema dels pactes postelectorals.

Segons Rivera, a qui l'agenda de campanya porta aquest dimecres a Santander i Vitòria, el rival és, ara mateix, Podem, una força, ha dit, "que està disposada a pactar amb qualsevol", en referència a les llistes conjuntes dels de Pablo Iglesias amb Bildu al País Basc. Ell, en canvi, s'ha erigit en figura de reconciliació, per aconseguir un govern "sense tics, sense eslògans i sense sectarismes", ha afirmat.

Albert Rivera

candidat de ciutadans

"Volem un govern sense tics, sense eslògans i sense sectarismes"

Notícies relacionades

"Com va passar en la transició, ara per afrontar aquesta segona transició s'ha de tornar al centre, allunyar-se dels extrems", ha apel·lat el líder de C's en un míting a la capital càntabra, fet al mig del carrer encara que interromput en algun moment per l'estrèpit del trànsit o d'alguna màquina. "Espanya serà forta quan desapareguin els bàndols, els odis i els rancors, amb un govern de centre capaç de fer seure a tothom en una mateixa taula" per aconseguir acords en qüestions estratègiques com l'educació o la lluita contra la corrupció.

ENCARA HI HA PARTIT

Tot i que els sondejos estan desinflant l'efecte sorpresa de Ciutadans, el presidenciable ha animat els seus a seguir mobilitzant els votants joves i els indecisos. "No hem arribat fins aquí perquè tot segueixi igual", ha declarat. "Jugarem el partit fins a l'últim minut", ha afirmat.