Iglesias: "L'esprint és impressionant i diumenge podrem celebrar la victòria"

El líder de Podem exhibeix el seu optimisme per vèncer i que el PP passi a ocupar "les pàgines de la història"

undefined32183327 podemos  we can  party leader pablo iglesias  one 151216151239

undefined32183327 podemos we can party leader pablo iglesias one 151216151239 / MIGUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Podem exhibeix el seu optimisme per l'auge en les enquestes, que reconeixen l''efecte remuntada' i el situen en un continu ascens des de l'inici de la campanya electoral. Pablo Iglesias s'ha mostrat convençut aquest dimecres que, amb aquest increment, el seu partit aconseguirà guanyar les eleccions. "Crec que estem fent un esprint impressionant, que tenim moltes possibilitats de guanyar i que diumenge podrem celebrar la victòria. Estem molt contents", ha assenyalat en declaracions a 'Los desayunos de TVE'.

Iglesias ha fet referència al 'tracking' --sondeig de seguiment diari-- del PP, que situa Podem com a segona força, darrere del partit de Mariano Rajoy, superant fins i tot el PSOE, encara que per un estret marge. El dirigent ha defensat que Espanya està vivint una nova transició en què les formacions hauran de demostrar "altura política" i "altura històrica davant l''i tu més que parla en blanc i negre". "Nosaltres estarem al nivell", ha defensat.

Notícies relacionades

El candidat ha eludit valorar si Podem ha fet un gir al centre des que va irrompre a les eleccions europees del 2014, i ha subratllat que es tracta d'una evolució possibilista que defensa els consensos que ja hi ha a la societat. "Ens hem convertit en una força que pot guanyar les eleccions. Després de dos anys hem madurat per convertir-nos en força de Govern, però conservem l'esperit", ha assenyalat.

Preguntat per si el rival de Podem en els comicis és el PSOE, amb qui es disputa l'electorat sociològicament, o el PP, Iglesias ha sigut contundent i ha afirmat que l'adversari és el partit de Rajoy. "El PP a poc a poc ocuparà les pàgines de la història i el futur el construirem nosaltres", ha postil·lat.