DURANT EL COMIAT A SAMARANCH

Montilla i Rajoy acorden veure's cara a cara els pròxims dies per tractar sobre la renovació del Constitucional

El líder del PP té previst visitar Catalunya la setmana que ve

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
BARCELONA

El president de la Generalitat, José Montilla, i el líder del PP, Mariano Rajoy, han acordat avui reunir-se els pròxims dies a Barcelona per parlar sobre la renovació del Tribunal Constitucional (TC).

Així ho han pactat els dos líders durant una breu i discreta conversa que han mantingut tots dos avui al Palau de la Generalitat aquest matí, on tots dos han coincidit en la cerimònia civil de comiat a l'expresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch.

Montilla ha expressat a Rajoy el seu desig de mantenir una reunió, cosa que Rajoy ha acceptat, segons fonts d'Europa Press. Encara no s'ha tancat la data en què es produirà aquesta trobada, que en qualsevol cas serà a la seu del Palau de la Generalitat.

Contactes

Rajoy té previst tornar a Catalunya la setmana vinent, encara que no s'ha concretat el dia. Montilla segueix els contactes amb els líders polítics catalans amb la finalitat que la setmana que ve el ple del Parlament aprovi una resolució en què s'insti a la renovació del TC.

Montilla ja ha dit que rebutjarà que els 25 diputats del PSC recolzin al Congrés una iniciativa que no estigui consensuada prèviament a Catalunya. Rajoy ja ha manifestat una ferma oposició a renovar el TC com proposa Montilla, ja que creu que això seria "canviar l'àrbitre enmig del partit".

Sorpresa a Génova

Notícies relacionades

L'anunci per part de la Generalitat de la reunió entre Montilla i Rajoy ha causat, no obstant, sorpresa a la seu central del PP, al carrer de Génova. Fonts del PP han precisat que l'anunciada reunió "ni té data ni agenda" i han fet èmfasi que, malgrat la disposició de Rajoy al diàleg, "el seu interlocutor per tractar la renovació del Constitucional és el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Les mateixes fonts han apuntat que Rajoy i Montilla només han mantingut una breu conversa de "cortesia". Segons la versió del PP, en aquesta xerrada "absolutament informal", el president de la Generalitat s'ha acostat a Rajoy per veure quan podien mantenir una reunió. El líder de l'oposició li ha respost amb un breu "ja ens veurem", però sense acordar la data ni l'agenda d'aquesta cita.