anunci DAVANT EL COMITÈ EXECUTIU REGIONAL

José Ramón Bauzà substitueix a Rosa Estaràs com a president del PP de Balears

La ja expresidenta ha dimitit del càrrec al·legant problemes de salut

El secretari d'organització, Guillem Estarellas, també ha presentat la seva renúncia

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
PALMA DE MALLORCA

Rosa Estaràs ha presentat aquesta tarda la seva dimissió com a presidenta del PP de Balears davant el Comitè Executiu Regional al·legant problemes de salut. El secretari d'organització del partit, Guillem Estarellas, també ha presentat la seva renúncia al càrrec. Estarellas, mà dreta d'Estaràs al partit, va ser elegit per al càrrec durant l'últim congrés regional del PP, celebrat el juliol de l'any passat. El Comitè Executiu ha nomenat José Ramon Bauzà, nou president de la formació conservadora.

Les dimissions es produeixen enmig de la investigació judicial sobre l'escàndol del Palma Arena, que ahir va portar el jutge instructor a incorporar les investigacions de la Fiscalia sobre el patrimoni de l'expresident del Govern, Jaume Matas, al cas.

Estaràs havia ocupat el càrrec de vicepresidenta en el gabinet de Matas.

Així, aquests problemes de salut es deurien a la forta "pressió" per compatibilitzar els càrrecs de presidenta del PP i eurodiputada al Parlament, càrrec que ostenta després d'aconseguir l'escó en les passades eleccions europees al ser inclosa com a número deu a la llista dels populars.

En el sumari sobre elcas Palma Arenava resultar imputada la llavors secretària general de la Conselleria de Vicepresidència del Govern del PP, Jane King, subordinada immediata de Rosa Estaràs. King va declarar davant el jutge el 14 d'agost passat i va quedar en llibertat amb càrrecs després d'imputar-li un suposat delicte de malversació de fons públics.

Debat sobre la successió

Davant tal situació, des de les 18.00 hores la directiva regional s'ha reunit i ha nomenat nou president José Ramón Bauzà. El nom de Bauzà, alcalde de Marratxí (Mallorca) i fins avui vicepresident del partit, ha estat proposat per la pròpia Estaràs, i ha resultat elegit "per majoria".

Notícies relacionades

No obstant, alguns dels membres presents a la junta han expressat la seva preferència per un altre candidat. Així, algunes veus van apuntar que l'actual vicepresident del partit i alcalde d'Inca, Pere Rotger, podia ocupar el càrrec com a president de "transició" fins que la formació celebri un congrés extraordinari en què els militants tinguessin l'oportunitat d'elegir democràticament el successor d'Estaràs.

L'alcalde de Calvià, Carlos Delgado, no ha assistit a la Junta perquè es troba de viatge, segons ha adduït. Es dóna la circumstància que Delgado es va postular per presidir el partit en l'últim congrés i va mantenir una estratègia d'atac contra la ja expresidenta, si bé no va obtenir els vots necessaris per erigir-se guanyador.