Tots els detalls

¿Com serà la gala dels premis Oscar 2022? Alfombra vermella, presentadors...

  • Llista completa de nominats als premis Oscar del 2022

zentauroepp42410501 90aw  los  ngeles  estados unidos   05 03 2018   vista gener180808182156

zentauroepp42410501 90aw los ngeles estados unidos 05 03 2018 vista gener180808182156 / TODD WAWRYCHUK AMPAS HANDOUT

2
Es llegeix en minuts

La matinada del 27 al 28 de març se celebrarà la 94a gala dels premis Oscar. A poc a poc, l’esdeveniment més esperat del calendari cinematogràfic ha anat revelant algun dels detalls que conformaran l’edició d’aquest any.

Lloc i durada de la gala

L’escenari escollit per celebrar la cerimònia no ha sorprès ningú. Un any més, l’entrega de les estatuetes daurades tornarà a fer-se al Dolby Theatre de Los Angeles, el recinte de Hollywood que ha acollit el certamen des de l’any 2002.

Està previst que la gala, dirigida una altra vegada pel productor Glenn Weiss, duri aproximadament tres hores: començarà a les dues de la matinada i acabarà cap a les cinc. Cal recordar que l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques ha decidit anunciar vuit premis de manera anticipada per alleugerir la cerimònia i aconseguir un producte acabat més atractiu per a la televisió.

A Espanya, Movistar+ ha anunciat que retransmetrà la gala en exclusiva. La plataforma ha creat el canal Movistar Oscars amb programació especial dedicada als premis durant tot el mes.

Tres presentadores

La gala d’aquest any serà presentada per tres dones. Les artistes escollides han sigut Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes. Les tres còmiques tindran la missió d’amenitzar l’entrega de premis després d’una edició del 2021 que va tenir els pitjors índexs d’audiència de la història. Segons va anunciar la revista ‘Variety’, l’esdeveniment es dividirà en tres parts d’una hora i cada artista en presentarà una.

L’Acadèmia també ha comunicat qui seran les persones que entregaran els diferents premis als guanyadors. Entre els més destacats hi ha les figures de la talla d’Uma Thurman, Lady Gaga, Anthony Hopkins, Rami Malek, Chris Rock, Zoë Kravitz, Yuh-Jung Youn i Kevin Costner.

Actuacions

Amb la millora de la situació sanitària, tot fa indicar que tornaran a fer-se actuacions en directe, malgrat que no hi ha confirmació oficial. Com abans de la pandèmia, s’espera que els cantants nominats a millor cançó original interpretin les cançons dalt de l’escenari del Dolby Theatre.

Aquest any, els nominats a aquesta categoria són:

  • Billie Eilish: ‘No time to die’, de la pel·lícula ‘Sin tiempo para morir’

  • Sebastián Yatra: ‘Dos oruguitas’, de la pel·lícula ‘Encanto’

  • Van Morrison: ‘Down to Joy’, de la pel·lícula ‘Belfast’

  • Beyoncé: ‘Be alive’, de la pel·lícula ‘El método Williams’

  • Reba McEntire: ‘Somehow to do’, de la pel·lícula ‘4 días’

Pendents de l’alfombra vermella

Notícies relacionades

A més de les estrelles convidades que hem esmentat, la llista de nominats que passejaran per l’alfombra vermella d’aquest any ja ha sigut revelada. L’assistència tornarà a ser totalment presencial i s’espera que acudeixin al Dolby una gran quantitat de celebritats amb els seus millors vestits.

Això sí, l’agència Reuters va informar el mes passat que els nominats i convidats hauran de presentar presentar dues PCR amb resultat negatiu per poder accedir al recinte, per la qual cosa hi pot haver absències d’última hora.

Temes:

Oscars Cine