Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

SABORS PICANTS

Spicy, una taverna asiàtica amb marxa

El nou restaurant de Sant Antoni ofereix platerets orientals per compartir en un ambient canalla

Ferran Imedio

Spicy, una taverna asiàtica amb marxa

maitecruz

Qui vulgui marxa de la bona, gastronòmica i ‘asiàticament’ parlant, que vagi a Spicy, al costat del mercat de Sant Antoni. Aquesta taverna oriental s’ha posat de moda gairebé des que va obrir fa unes setmanes. Només obre a la nit amb una fórmula canalla basada en platerets llaminers i addictius, siguin d’Indonèsia o de la Xina, de Tailàndia o de Corea, que se serveixen en taules comunals. Així que poc protocol hi trobareu: ¡taverna, hem dit taverna!

Spicy

Carrer del Comte Borrell, 41.
Telèfon: 93 750 55 11.
Preu mitjà: 20-25 €.

Spicy té marxa ‘gastro’, però la marxa flota a l’ambient: en la música, als tatuatges dels cambrers, a la cuina oberta, en les projeccions en blanc i negre de combats de sumo, en els grafitis i neons, en els motius asiàtics a les parets. Una atmosfera que convida a sopar animadament i a prendre una copa (pots demanar qualsevol dels còctels clàssics versionats amb ingredients asiàtics).

El projecte d’Òscar i Carlos Manresa, que dirigeixen la divertida Taberna del Tío Carlos al Raval, és modern i estimulant, però se sustenta en una carta d’allò més solvent. Dos ‘hits’ com el pollastre fregit, macerat amb soja, all i gingebre i arrebossat amb fècula de patata, i el ‘bao’ de cranc, també cobert amb fècula de patata i preparat salsa de tomàquet fumada amb xili, s’emporten l’èxit de públic.

Graella japonesa

Però també mereixen aplaudiment l’ús de la ‘robata’ (graella japonesa) per a una broqueta de salmó amb sèsam i cibulet i de tècniques una mica més avançades, com la cocció a baixa temperatura per al costellam de porc, ben acompanyat per una salsa barbacoa ‘thai’ amb una base de suc de pinya natural.

Tots són plats amb un puntet ‘spicy’, o sigui, picant (sobretot els llagostins saltejats amb salsa de xili anomenats ‘ebi-chili’). Perquè així de picant és aquesta taverna. 

Temes: Restaurants