Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

receptes inquietes

La Triunfal, tapes divertides al costat d'Arc de Triomf

El restaurant cerveseria serveix platerets amb bon producte en combinacions modernes i reeixides

Ferran Imedio

La Triunfal, tapes divertides al costat d'Arc de Triomf

FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

La Triunfal és un nom tan pretenciós com arriscat per a un restaurant cerveseria. És necessari fer-ho molt bé perquè ningú et retregui aquesta elecció. Però els amos d’aquest local de passeig de Sant Joan 4, a centímetres de l’Arc del Triomf, tenien clar que les seves tapes mereixien un nom així per la qualitat de la seva proposta i per fer una picada d’ullet al monument veí. Per fortuna per als comensals, surten airosos del repte.

La Triunfal

Passeig de Sant Joan, 4
Telèfon: 931.181.654
Preu mitjà (sense vi): 15-20 €

Per això s’han posat en mans de Rodrigo Varela, conegut entre els gurmets pel seu bon treball a Bardot. El xef ha dissenyat i supervisat una carta en què manen les tapes treballades amb molt bon producte i combinacions modernes i reeixides, tot i que també toquen amb encert plats més tradicionals, com la immensa –en sabor i mida– truita de bacallà i la notable i refrescant amanida de burrata amb tomàquet i alfàbrega. 

Valguin com a exemple d’aquesta inquietud per jugar amb les receptes les gambes amb alvocat i la tonyina a la planxa sobre una base d’alvocat i preparat amb tomàquet sec, brots verds, sèsam i salsa 'teriyaki'.

Pop amb 'shiitake'

Menció a banda mereix l’excel·lent pop amb 'shiitake', espàrrecs saltejats i salsa 'teriyaki', una recepta per concedir el triomf als cuiners. Tallat a làmines, cuit, brasejat després i rematat al forn abans de servir, la seva tendresa es confon amb la del bolet asiàtic. I el sabor és sensacional. Adeu, per fi, al pop a baixa temperatura amb 'parmentier' de patata i pebre vermell que fan en desenes de restaurants.

La Triomfal, que ocupa un local ampli i d’agradable aire industrial-chic, té altres punts a favor: unes cerveses molt ben tirades i una cuina ininterrompuda (obre cada dia de 8 del matí a mitjanit). També ofereix un menú de migdia laborable per 12,95 euros.

Temes: Restaurants