receptes inquietes

La Triunfal, tapes divertides al costat d'Arc de Triomf

El restaurant cerveseria serveix platerets amb bon producte en combinacions modernes i reeixides

triunfal

triunfal / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La Triunfal és un nom tan pretenciós com arriscat per a un restaurant cerveseria. És necessari fer-ho molt bé perquè ningú et retregui aquesta elecció. Però els amos d’aquest local de passeig de Sant Joan 4, a centímetres de l’Arc del Triomf, tenien clar que les seves tapes mereixien un nom així per la qualitat de la seva proposta i per fer una picada d’ullet al monument veí. Per fortuna per als comensals, surten airosos del repte.

La Triunfal

Passeig de Sant Joan, 4Telèfon: 931.181.654Preu mitjà (sense vi): 15-20 €

Per això s’han posat en mans de Rodrigo Varela, conegut entre els gurmets pel seu bon treball a Bardot. El xef ha dissenyat i supervisat una carta en què manen les tapes treballades amb molt bon producte i combinacions modernes i reeixides, tot i que també toquen amb encert plats més tradicionals, com la immensa –en sabor i mida– truita de bacallà i la notable i refrescant amanida de burrata amb tomàquet i alfàbrega. 

Valguin com a exemple d’aquesta inquietud per jugar amb les receptes les gambes amb alvocat i la tonyina a la planxa sobre una base d’alvocat i preparat amb tomàquet sec, brots verds, sèsam i salsa 'teriyaki'.

Pop amb 'shiitake'

Notícies relacionades

Menció a banda mereix l’excel·lent pop amb 'shiitake', espàrrecs saltejats i salsa 'teriyaki', una recepta per concedir el triomf als cuiners. Tallat a làmines, cuit, brasejat després i rematat al forn abans de servir, la seva tendresa es confon amb la del bolet asiàtic. I el sabor és sensacional. Adeu, per fi, al pop a baixa temperatura amb 'parmentier' de patata i pebre vermell que fan en desenes de restaurants.

La Triomfal, que ocupa un local ampli i d’agradable aire industrial-chic, té altres punts a favor: unes cerveses molt ben tirades i una cuina ininterrompuda (obre cada dia de 8 del matí a mitjanit). També ofereix un menú de migdia laborable per 12,95 euros.

Temes:

Restaurants