Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

'RETRO' AUTÈNTIC

Belmonte, 'vintage' total al Gòtic de Barcelona

Aquest restaurant prepara cuina casolana, amb molts plats elaborats amb productes del seu hort

Ferran Imedio

Belmonte, 'vintage' total al Gòtic de Barcelona

Chon

El restaurant Belmonte (Mercè, 29) sembla haver-se quedat ancorat a la Barcelona en blanc i negre, aquella que amb prou feines rebia turistes. Ara, el Gòtic és un anar i venir de guiris, alguns dels quals entren en aquest establiment especial, autèntic, amb ànima.

Quan el que és ‘vintage’ ni tan sols s’havia posat de moda, Belmonte ja era retro, amb mobiliari i elements decoratius comprats aquí i allà: un penjador, uns miralls, els cartells de ‘Tot sobre Eva’, el rètol original del negoci anterior (el bar restaurant Coruña), l’imponent taulell de fusta de l’entrada, que va ser adquirit a la propietària d’una botiga de Sants que es jubilava...

Belmonte

Carrer de la Mercè, 29.
Telèfon: 933 10 76 84.
Preu mitjà (sense vi): 30 €

Des que va obrir el 2004, ha funcionat sempre aliè a les modes: va apostar per servir cuina casolana quan en aquella època semblava una cosa antiga perquè els cuiners anaven d’avantguardistes i de moderns. I quan aquests compraven productes exòtics a l’altra punta del món, a Belmonte ja se centraven en l’hort familiar del Vendrell. La tan esbombada proximitat era (és) això.

Plats per compartir

Així que avui dia, la seva sempiterna proposta de plats per compartir amb ingredients seleccionats de proveïdors als quals coneixen té tota la vigència. Res de bogeries als fogons. Al contrari. Les cartes estan marcades des del moment que entres al local: molt carinyo a l’hora d’elaborar al moment plats de temporada que s’ofereixen dins i fora de la carta, sigui el fi trinxat, l’emblemàtica perdiu a la vinagreta de cítrics o qualsevol de les moltíssimes truites que preparen amb ous de pagès.
 

Temes: Restaurants