On Catalunya

allau de seguidors

Els bocates virals de Sants

Els ‘post’ del dia del Bodega Montferry són tan famosos com els seus bocates. Cada matí, una suculenta foto s’ha convertit en motiu de peregrinació per a centenars de persones a Barcelona

Els bocates virals de Sants
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«És hora de fer ‘gatekeeping’», deia un tuitaire parlant del Bodega Montferry (passatge Serra i Arola, 13). Per als que no estiguin versats en el vocabulari digital, significa intentar limitar l’accés a certa informació, coneixement, interacció o ubicació. Un concepte que es fa servir molt quan, en l’època de la gentrificació, alguna cosa comença a guanyar notorietat i no vols que d’altres es trobin aquesta petita meravella.

Notícies relacionades

El tuitaire ho deia davant l’allau de seguidors que aquest modest celler, ara ubicat al barri de Sants, està collint a totes les xarxes. A Twitter, amb gairebé 20 mil seguidors, publiquen cada matí una fotografia del dia, que aconsegueix diàriament centenars d’interaccions d’usuaris caient-los la bava. A Instagram, amb més de 15 mil, el mateix. I a TikTok, tot i que no tenen compte oficial, cada pocs dies els cercadors de tresors de la Barcelona més autèntica passen per la seva barra per filmar els seus entrepans.

¿La clau de l’èxit, cada vegada més notable? Ingredients de qualitat, receptes en constant renovació, preus més que assequibles (el bocata del dia, a 3,5 €) i, sobretot, uns missatges a les xarxes socials sense pretensions ni maridatges lingüístics: aquí no hi ha emojis ni paraules grandiloqüents, ni se’ls esperen. Amb la mateixa sobrietat que el whatsap de bon dia del teu pare, el post amb el bocata del dia (o truita, els divendres), acompanyat d’una suculenta foto, sempre feta en el mateix pla, s’ha convertit en un ritual religiós per a centenars d’usuaris. ‘Delikatessen’ local que sobreviu a la gentrificació.