PROTESTA PER LA MASSIFICACIÓ

El Museu del Louvre, tancat per falta de personal i agents de seguretat

Els treballadors de la pinacoteca s'acullen al que el codi laboral francès anomena "dret de retirada", és a dir, absentar-se del seu lloc sense informar l'ocupador si es considera que no es donen les condicions per exercir de forma segura

zentauroepp48354157 files  this file photo taken from a double deck tourist bus 190527175209

zentauroepp48354157 files this file photo taken from a double deck tourist bus 190527175209 / STEPHANE DE SAKUTIN

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Museu del Louvre s’ha vist obligat aquest dilluns a tancar de manera excepcional després de la retirada d’agents de seguretat i de recepció de clients, que denuncien una falta d’efectius "insostenible".

El personal s’ha acollit al que el codi laboral francès anomena "dret de retirada", és a dir, absentar-se del seu lloc sense informar-ne l’ocupador si el treballador considera que no es donen les condicions per exercir la seva feina de manera segura.

"A causa de l’adopció del dret de retirada d’una part dels agents d’acollida i vigilància del museu a raó de la forta afluència, el Museu del Louvre estarà tancat excepcionalment aquest dilluns 27 de maig", ha indicat la institució en el seu compte de Twitter.

El sindicat Sud Culture Solidaires ha denunciat aquest dilluns en un comunicat la "degradació sense precedents de les condicions de la visita" així com les de treball, malgrat que la indústria turística s’hagi de felicitar per l’augment del públic, que el 2018 va superar els 10 milions de persones.

Notícies relacionades

"El públic ha augmentat més d’un 20% des del 2009. El recinte no deixa de créixer. En canvi, els efectius no han fet més que disminuir. La situació avui és insostenible", ha assenyalat el sindicat.

Un grup d’un centenar de treballadors s’han manifestat davant el Ministeri de Cultura francès, no gaire lluny del Louvre, on van reivindicar millors condicions de treball així com el respecte al públic. 

Temes:

Museus París