ESTRENA AL CONDAL

'Desconcerto' uneix música i humor

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà mostra la cara més divertida de la clàssica en una nova proposta dirigida per Jordi Purtí

abertran40182905 desconcerto en el teatre condal foto jordi ribot170919105934

abertran40182905 desconcerto en el teatre condal foto jordi ribot170919105934 / Jordi Ribot Punti ICONNA

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera / Barcelona

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà, formació de corda catalana amb 28 anys d’experiència, estrena avui Desconcerto , el seu nou espectacle d’humor i música per a tots els públics, al Teatre Condal. Primer van sorprendre a Barcelona amb Concerto a tempo d’umore i després van causar sensació amb aquest espectacle en prestigiosos festivals internacionals.

Ara, els llançats músics d’aquesta singular orquestra capitanejada pel mestre Carles Coll s’aventuren en una nova aventura músic teatral amb el versàtil Jordi Purtí. «Els músics ja estan tan acostumats a moure’s amb els instruments amunt i avall durant la funció que tocar un concert convencional els sembla d’allò més fàcil», diu de broma Purtí, que ja els va dirigir en el seu anterior espectacle.

No és el mateix fer broma i perseguir-se carregant un violí que un violoncel. «El primer espectacle va ser un repte, però aquest és encara més difícil», confessa Carles Coll, violoncel solista que necessita un arnès per poder moure’s per escena sense fer-se mal a l’esquena. «Som músics i al conservatori mai ens van ensenyar a tocar enfilats dalt d’una bicicleta o a utilitzar el nostre arc en l’instrument d’un altre», afegeix Tamara Caño, segon violí, que acaba d’apuntar-se a un curs de clown. «Li ha entrat el cuquet», diu, orgullós, Purtí.

Notícies relacionades

«Aquest espectacle és molt més físic que no pas el primer. Com ja ens coneixíem tots, ha anat més ràpid, però, tot i així, ha sigut un treball d’artesania». Tot està creat, gest a gest, tenint en compte les necessitats dels músics així com les seves capacitats físiques i actorals.

'Desconcerto' mostra la diferent sintonia entre els músics d’un conjunt de clàssica que, mentre espera el director, assaja pel seu compte. Cada scun presenta la seva pròpia versió i improvisació de famosos temes fins que arriba el director. I no ho tindrà fàcil per imposar-se als intèrprets en un concert en el qual sonaran grans hits com les Quatre estacions, de Vivaldi, l’obertura de Guillem Tell i el Rondo alla turca, de Mozart. Encara que no és un concert a l’ús, «la música estarà afinada i ben tocada», destaca Coll.

Temes:

Humor Música