MUNDIAL DE MOTOGP

Martín estrena l’Índia amb un altre triomf, on Márquez aconsegueix un gran podi

Impressionant carrera i domini del jove madrileny de Pramac Ducati, que va controlar des de l’inici la carrera a l’esprint en què Bagnaia va ser segon i MM93 va sumar el seu segon podi de l’any

Martín estrena l’Índia amb un altre triomf, on Márquez aconsegueix un gran podi

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Queden encara un munt de carreres, curtetes com aquesta de dissabte i grans premis autèntics els diumenges. El campió, l’italià ‘Pecco’Bagnaia (Ducati), que continua corrent en mode mundialista, és a dir, pensant en la manera i el sistema de repetir, de retenir, títol, es mostra molt sòlid. Cert. Però l’ímpetu del jove madrileny Jorge Martín (Ducati), que ve de fer doblet a Misano, continua intacte i, avui, en el debut mundialista de l’Índia, el 30è país que visita el Mundial de motociclisme, ha aconseguit el seu quart triomf a l’esprint (els mateixos que Bagnaia) i li ha restat tres punts més al líder, que ja està a tret de l’espanyol, ja que té ‘només’ 33 punts, quan en un cap de setmana qui guanya les dues carreres en pot sumar 37.

La carrera d’avui ha tingut, sens dubte, com a principal protagonista Martín, que li va lluitar la ‘pole’ ahir a Marco Bezzecchi (Ducati), avui més que espectacular, portentós, ja que se’n va anar a terra en la primera corba i va remuntar fins a la cinquena posició. Martín va reconèixer abans de la carrera que «el que arribi primer a la primera corba té el 90% de possibilitats de guanyar la carrera». Dit i fet. «Vaig sortir de meravella, vaig traçar la primera corba primer, em va beneficiar que Marco (Bezzecchi) se n’anés a terra, vaig prémer de valent i quan vaig tenir un segon sobre ‘Pecco’ (Bagnaia) la vaig conservar i vaig guanyar bé. Soc molt feliç, però encara queda molta feina per fer. ‘Bezz’, demà, en la carrera llarga serà temible, avui ha anat com una bala després de caure».

Martín, enorme

Excel·lent per a Martín, en efecte. Gairebé un 10 per a Bagnaia, que encara amb seqüeles del seu accident a Misano, va sumar una segona plaça que li permet mantenir certes distàncies respecte a Martín. «Avui, el millor que podia aconseguir era un podi i ho he aconseguit, no sé si hagués acabat segon si ‘Bezz’ hagués estat en la baralla, però era tot el que podia fer. Demà serà tot més dur i esperem que la pista ja estigui totalment seca, ja que avui ha estat en unes condicions crítiques després del diluvi».

Gairebé triomf de Marc Márquez (Honda), que viu una de les seves pitjors temporades i que, després del podi de Portimao (Portugal), un altre tercer lloc i, de nou, amb Martín i Bagnaia (en aquella ocasió va guanyar ‘Pecco’ i Jorge va ser segon), ha protagonitzat una carrera impressionant, dominant el ritme i resistint la persecució del sud-africà Brad Binder (KTM), que va acabar enganxadet al cul de l’Honda 93, però li va ser impossible superar el campioníssim de Cervera (Lleida).

«M’agradaria estar sempre al podi, però és impossible. Això sí, el meu compromís amb Honda i la competició és inalterable. Ho intento sempre»

Marc Márquez

Piloto de l’equip Repsol Honda

«Sempre m’agradaria estar al podi, clar, ¡com no!, però hi ha el que hi ha i l’únic que vull és continuar demostrant que el meu compromís amb Honda i la competició continua sent inalterable», va dir Márquez al finalitzar la carrera i celebrar el bronze amb tot el seu equip. «El ritme de carrera ha sigut molt bo, tot i que Bagnaia era una mica lluny. He patit i me l’he hagut de jugar en diverses corbes per mantenir Binder darrere, però estic molt, molt feliç».

Tremendo Bezzecchi

Notícies relacionades

I, sí, dediquem l’últim paràgraf a un sensacional Marco Bezzecchi (Ducati), tercer candidat al títol, que va sortir malament i va xocar, en la primera corba, amb el seu company d’equip Luca Marini, provocant una caiguda que el va deixar sense opcions al podi. Però l’alumne preferit de Valentino Rossi es va aixecar, va agafar la seva Ducati i va sortir com un búfal, com un coet, i va remuntar de l’última posició a la cinquena plaça ¡en tan sols set voltes!, ja que estem parlant d’una carrera curteta, a l’esprint. ¡Impressionant! certament espectacular, ja que ‘Bezz’ va enllaçar volta ràpida rere volta ràpida i continua tercer del campionat.

Mundial de pilots: 1. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia, Ducati), 292 punts; 2. Jorge Martín (Espanya, Ducati), 259; 3. Marco Bezzecchi (Itàlia, Ducati), 223; 4.Brad Binder (Sud-Àfrica, KTM), 179 i 5. Aleix Espargaró (Espanya, Aprilia), 160.