CERVERA REP EL SEU HEPTACAMPIÓ

Márquez: «No barregem temes. Celebrem una gesta esportiva i ho faig amb la meva gent»

L'heptacampió del món celebra, a Cervera, la conquesta del seu setè títol allunyat de qualsevol polèmica

«Disfruto d'aquest títol tant com del primer», assegura el pentacampió de MotoGP més jove de la història

rozas45850496 cervera  10 noviembre 2018 rua marc m rquez foto  alejandro 181111094325

rozas45850496 cervera 10 noviembre 2018 rua marc m rquez foto alejandro 181111094325

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Ja, des del primer instant, Marc Márquez Alentá, flamant heptacampió del món de motociclisme i el pentacampió de MotoGP més jove de la història, ha volgut separar-se, allunyar-se, oblidar-se de la polèmica de la que ell i els seus sempre han estat allunyats, perquè no l’han provocat ells. Márquez ha insistit, des de les seves primeres respostes en la conferència de premsa prèvia a la rua de celebració d’un nou títol, que es tractava d’una festa d’ell, les seves dues famílies, la de casa i la del circuit, amb el seu poble, amb els seus veïns, amb la seva gent. “No barregem coses, sisplau.

El monumental recinte de la Universitat de Cervera ha sigut el punt elegit per Márquez per atendre els mitjans de comunicació abans de començar la gran festa, que, sens dubte, es prolongarà fins a altes hores de la nit. Marc ha passat balanç a la temporada, els moments bons, els dolents i, insisteixo, tampoc ha defugit l’última polèmica generada per la seva decisió de no sortir aquesta tarda al balcó de l’ajuntament perquè hi ha una pancarta que diu: ‘Llibertat, Presos polítics’.

Marc Márquez (Honda) respon, a Cervera, abans de la rua, a les preguntes dels periodistes. / Alejandro Ceresuela

Quan li han plantejat quina era la diferència entre aquest títol i els sis anteriors, Márquez ha comentat que “tot i que pugui semblar ja normal, és un somni disfrutar d’aquesta celebració perquè un dia es pot acabar. Ho visc, sincerament, com la primera vegada. És la gasolina que té el meu cos per continuar millorant, evolucionant i l’any que ve cal lluitar per un altre. I quan t’esforces tant i estàs abocat en el teu treball és quan sents la recompensa és més especial”.

Segona polèmica desagradable

Respecte a la polèmica prèvia a la festa, el pilot català ha volgut remarcar que es tractava d’una celebració esportiva “meva i de molta gent, del meu poble” i que no s’han de barrejar els temes . “Som aquí per celebrar una gesta esportiva, que hem perseguit tots junts durant tota la temporada i que, afortunadament, hem conquistat de nou. I aquí s’acaba tot”.

I per descomptat, Márquez va recordar aquella polèmica que va sorgir fa ja alguns anys sobre el lloc on vivia i, fins i tot, la falsa notícia que pagava els seus impostos a Andorra, cosa que fan el 90% dels pilots espanyols en aquests moments, menys Marc Márquez.

“Lorenzo ha guanyat amb Yamaha i amb Ducati i, per tant, la seva presència a l’equip Honda serà tot un repte per a mi. Provaré d’aprendre d’ell”

Marc Márquez

Pentacampió del món de MotoGP amb l’equip Repsol Honda

“Per bé o per malament, tot i que només tinc 25 anys, ja les he vist de tots els colors. Fa anys va sorgir una polèmica d’on vivia i avui encara estic aquí, m’independitzaré dels meus pares i m’estic fent una casa aquí. La veritat és que aquesta nova polèmica l’he viscut com una anècdota i l’únic que vull és celebrar el títol amb la meva gent. Compartir-hi la meva passió és fantàstic i el seu recolzament és bàsic.

Marc Márquez juntament amb Javi Ortiz, un dels seus mecànics, a la rua de Cervera d’ahir a la nit. / ALEJANDRO CERESUELA

Al ser preguntat pels seus millors moments de l’any, Márquez ha dit: “Durant la temporada vius moments de tot tipus, però aquest any he sigut un privilegiat. He viscut molt bons moments, pocs dolents, ja que gairebé sempre he estat al podi. El millor, el de Motegi, és clar, pel títol i perquè el vam conquistar davant dels nostres caps de Honda, als quals se’ls va veure tremendament feliços. He tingut victòries importants com les de Jerez, Aragó o Malàisia, molt especial, però els que més recordes són els dolents, com l’error de Mugello. Moltes vegades no recordo els bons i si les caigudes, els dolents els analitzes més i cal superar-se.

La il·lusió està intacta

Quan els presents van voler saber l’instant clau de la temporada, Márquez va tornar a assenyalar que del que més aprèn és dels seus propis errors. “La pretemporada va ser determinant. Vam començar amb una moto que ja coneixíem i això ens va permetre lluitar ràpidament per guanyar carreres. Ara hem de fer un altre pas cap endavant l’any que ve, ja que la segona part d’aquesta temporada ha sigut molt igualada”.

I ¿com manté la il·lusió per guanyar? “Ja fa uns anys que la il·lusió i la pressió són guanyar el títol. Vull guanyar, però arribarà un any que no guanyaré. Competeixo contra els millors pilots i per això cada any he de millorar. Aquest any la constància ha sigut important, saber fer segon o tercer en els mals moments. Vaig aprendre molt de Dovi el 2017, la temporada del qual la va marcar la regularitat. Soc aquí, però al darrere hi ha un equip, fàbrica, moto, i tots hem d’anar en la mateixa línia.

La presència de Lorenzo

Notícies relacionades

No cal dir que Márquez va tornar a repetir, com ja va fer en la llarga entrevista concedida a El Periódico de Catalunya dissabte del Gran Premi de Malàisia, que era molt feliç a Honda i que, de moment, no se li passa pel cap canviar de moto, ja que encara té dos anys més de contracte. “Estic molt bé a Honda. Els meus ídols de petit eren a Honda. El meu somni era ser aquí. Mai se sap què passarà en el futur. Avui penso a quedar-me a Honda tota la meva carrera esportiva i em sento molt respectat i valorat per la marca”.

I per descomptat, l’heptacampió va acabar parlant del seu futur company, el tricampió mallorquí Jorge Lorenzo, que ocuparà el box de Dani Pedrosa al ‘team’ Repsol Honda, que aspira a guanyar el Mundial d’escuderies en el Gran Premi de València, que se celebrarà a Xest, la setmana que ve. “La presència de tot un campió com Lorenzo al nostre equip serà, sens dubte, un nou repte a afrontar. Ha guanyat amb Yamaha, Ducati i la motivació és aprendre’n. Ens farà créixer. Serà interessant”.

Temes:

Marc Márquez