Salut

Treballadors del Consorci Sanitari del Maresme denuncien la falta de recursos

El sindicat CATAC-CTS assegura que és necessari invertir 23 milions a l'Hospital de Mataró

hospital-mataro

hospital-mataro

1
Es llegeix en minuts

El Comitè de Treballadors del Consorci Sanitari del Maresme ha denunciat el "crònic i constant infrafinançament" de la sanitat pública de la demarcació per a una població que paga "els mateixos impostos que les altres comarques", però no tenen una "adequada assistència sanitària pública".

En un comunicat, la secció sindical CATAC-CTS, afirma que des de fa 19 anys s'han renovat "pocs aparells, mobiliari i estructures" de l'hospital de Mataró.

Afirmen que una auditoria tècnica de 2016 indica que és necessari "invertir 23 milions d'euros, dels quals 10,4 eren urgents ja fa dos anys".

Un fet que comporta una "llarga llista d'espera per als usuaris i més feina per als professionals, que busquen nous reptes professionals i amb millors condicions", segons el sindicat.

Demandes

Els treballadors de l'Hospital de Mataró demanen una ampliació i modernització del centre, i consensuar un pla director per augmentar "170 llits de convalescència i 160 de llarga durada".

També exigeixen adequar les dotacions professionals per a una població que ha crescut més del doble els últims 20 anys.

Notícies relacionades

Per intentar trobar-hi solució i elaborar un pla director de sanitat pública al Maresme central per als pròxims 10 anys, el Comitè de Treballadors ha demanat reunir-se amb el Síndic de Greuges dissabte que ve.

Més notícies de Mataró