Infraestructures ferroviàries

Adif adjudica la redacció del projecte de remodelació de l’estació de tren de Mataró

Adif adjudica la redacció del projecte de remodelació de l’estació de tren de Mataró
1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

La redacció del projecte del qual es desprendrà la remodelació de l’estació de Renfe de Mataró ja està adjudicada. La licitació se l’ha endut la unió temporal d’empreses de TRN TÁRYET i WSP SPAIN-APIA, amb un import de 3.194.520 euros (IVA inclòs) sobre els més de 4 milions d’euros que aquest primer tram del projecte té pressupostats.

Fa un any, Adif i l’Ajuntament de Mataró van firmar el protocol que buscava modernitzar l’estació, que fa tot just uns dies ha complert el seu 175è aniversari. La intenció del consistori i d’Adif és, segons els últims, «donar resposta a les necessitats operatives d’una de les terminals del sistema de transport ferroviari de proximitat amb més demanda d’usuaris (15.000 diaris) en l’arc metropolità de Barcelona i la seva àrea més pròxima d’influència». Si es compleixen els terminis previstos, les obres s’haurien de produir entre el 2026 i el 2030 per una xifra pròxima als 70 milions d’euros.

Així, la remodelació hauria de facilitar la gestió dels trens de la línia R1 i la creació d’un nou accés a l’estació pel costat més pròxim a la universitat (el TecnoCampus), perquè els estudiants puguin accedir al tren més fàcilment. A més, la remodelació preveu dos nous passos subterranis que millorin la connexió entre la trama urbana del municipi, el port de Mataró i el passeig Marítim.

Notícies relacionades

En declaracions a TVMataró, l’alcalde David Bote ha descrit aquest avenç en la reforma de l’estació com una «gran notícia», que comportarà «una millora en l’accessibilitat, una millora en la integració i en la permeabilitat de Mataró cap al front marítim».

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró.