per a epidèmies

El nou hospital d'emergències permanent de Madrid disposarà de 50 llocs d'uci

Tindrà mil llits organitzats modularment entorn de controls d'infermeria i àrees de diagnòstic per imatge

zentauroepp53099830 trabajadores sanitarios del hospital de campa a montado en i200411185922

zentauroepp53099830 trabajadores sanitarios del hospital de campa a montado en i200411185922 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El nou hospital d’emergències permanent de 1.000 llits que construirà la Comunitat de Madrid de cara a la pròxima tardor per tractar les epidèmies disposarà de 50 llocs d’uci i tindrà circuits diferenciats per a pacients i professionals.

Així l’ha traslladat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, durant la sessió de control al Govern en el ple d’aquest dijous, a la pregunta del diputat del PP sobre quines accions i infraestructures sanitàries està valorant posar en marxa el Govern regional per fer front a crisi actual.

El conseller ha indicat que l’experiència en la gestió assistencial de la Covid-19 els ha posat de manifest la necessitat de tenir un hospital «multifuncional, flexible i adaptable» a les necessitats plantejades en cada moment.

Per aquesta raó, aquest hospital, que tindrà mil llits organitzats modularment entorn de controls d’infermeria de 48/50 llits, disposarà d’un total de 50 llocs d’uci i cures intermèdies.

També tindrà àrees de diagnòstic per imatge (sales convencionals i portàtils de rajos X, un equip de TAC, una reserva d’ecògrafs, etc.) i un laboratori, a més de sales polivalents per a cures i cirurgia ambulatòria, si fos necessari.

D’altra banda, i amb la finalitat d’evitar contagis, s’habilitaran dos circuits diferenciats de pacients i professionals, així com altes i ingressos. També comptarà amb un sistema de rescloses per a l’accés controlat de pacients i professionals a totes les zones d’hospitalització, per evitar el risc de contagi o exposició a càrrega vírica.

Magatzem independent

A més, el titular de Sanitat ha desgranat que disposarà de magatzem, independent, però dins del mateix recinte.

En aquest sentit, igual com ha passat a l’Hospital Ifema, aquest nou hospital necessitarà la gestió d’«un gran espai d’emmagatzemament de material sanitari, epis, mobiliari de reserva, electromedicina, fungibles i subministraments de material i productes sanitaris necessaris».

Notícies relacionades

«El que l’experiència assistencial d’aquesta crisi ens ha ensenyat és que per poder ser capaç d’atendre qualsevol tipus d’epidèmia és imprescindible poder comptar amb un hospital polivalent. Un hospital que permeti que la Comunitat de Madrid es trobi encara més preparada per oferir als madrilenys una resposta assistencial adequada, davant de qualsevol crisi sanitària», ha traslladat Escudero.