PP

Feijóo i Ayuso donen el tret de sortida al nou curs polític del PP de Madrid

La formació liderada per Isabel Díaz Ayuso comença un curs marcat per les eleccions autonòmiques i municipals, que tindran lloc el pròxim 28 de maig

Feijóo i Ayuso donen el tret de sortida al nou curs polític del PP de Madrid

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

El president nacional del Partit Popular,Alberto Núñez Feijóo, i la presidenta de la Comunitat de Madrid i del PP regional, Isabel Díaz Ayuso, donaran aquest divendres el tret de sortida al nou curs polític dels ‘populars’ madrilenys a Alcalá de Henares.

En aquest acte, que serà a les 11.30 hores, també intervindrà la presidenta local i candidata a l’alcaldia del municipi d’Alcalá de Henares, Judith Piquet i hi assistirà l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

La formació liderada per Isabel Díaz Ayuso comença d’aquesta manera un curs marcat per les eleccions autonòmiques i municipals, que tindran lloc el pròxim 28 de maig. El PP de Madrid buscarà consolidar-se com la primera opció després del triomf del 4 de maig passat en els comicis regionals, on va obtenir el 44,76% dels vots.

Alhora, el PP madrileny seguirà amb el seu procés de designació de candidats municipals en el transcurs de la tardor. Alcalá de Henares la consideren una les places «prioritàries» per a aquesta cita electoral, al tractar-se d’una localitat governada pel PSOE consideren que s’ha caracteritzat per «una deficient gestió, el seu atac constant al Govern autonòmic i el seguidisme a les polítiques de Pedro Sánchez que han perjudicat notablement a la regió». Aquesta serà l’avantsala de la pròxima convenció del PP a l’octubre.

Precisament, aquest dimecres Ayuso i Feijoó han mantingut una trobada on van estar fent un balanç de la situació actual i van estar conversant sobre els nomenaments dels candidats municipals.

La presidenta ha explicat que l’última paraula sobre la designació dels candidats als municipis la té Madrid però que li agrada comentar-l’hi a Feijoó perquè «té molta experiència i sap com elegir candidats». A més, ha recordat que el líder popular els va demanar des d’un principi que elegissin «candidats guanyadors».

Primeres propostes

Abans que se celebri el Debat de l’Estat de la regió els pròxims 12 i 13 de septiembre,Ayuso ja ha avançat que moltes de les propostes que es desgranin en aquest se centraran en matèria sanitària, com la reobertura dels SUAPS, digitalitzar part de l’Atenció Primària per accelerar cites mèdiques, reduir les llistes d’espera i que hi hagi menys contractes temporals.

En matèria energètica, proposa rebaixar el preu de la llum, una cosa que per a la presidenta és «imprescindible perquè cap de les mesures adoptades pel Govern han servit per evitar que es pagui moltíssim més per la llum». Això, s’ha de fer «a través d’impostos i després revisar el sistema de límit de gas.

També, planteja disminuir la dependència del gas perquè consideren que això es pot fer amb renovables i prolongant la vida útil, mentre posa èmfasi a reduir el consum del gas amb mesures incentivadores.

Per a això la Comunitat ha posat sobre la taula mesures com un Pla Renove de calderes, amb l’objectiu d’actualitzar massivament models antics de gas natural per nous de condensació, que estalvien entre un 15 i un 20% de consum de gas i poden suposar un estalvi per al consumidor d’entre 80 i 100 en els mesos més durs de l’hivern.

En aquest sentit, la cap de l’Executiu autonòmic ha aplaudit que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi anunciat una baixada de l’IVA del gas, una cosa que li sembla «fantàstica» i «el més assenyat» que ha sentit en paraules de Sánchez.

Notícies relacionades

«El maig de l’any que ve repetim una altra vegada gesta. El que estic fent és treballar com tots els dies, pensant en la situació econòmica que tenim per davant amb propostes i mesures que anunciarem en el Debat de l’Estat de la regió», va dir la presidenta aquesta setmana.

Se centrarà, segons ha dit, en la gestió de la Comunitat, d’una banda, i, de l’altra, en les persones vulnerables i la situació de dependència. Acompanyarà els madrilenys en aquests moments difícils, que pot tirar endavant «pels seus propis recursos» i recorrent els pobles de Madrid com ja ha anat fent.