Òbit

Mor Rafael Viñoly, el dissenyador de la torre Walkie-Talkie de Londres

Mor Rafael Viñoly, el dissenyador de la torre Walkie-Talkie de Londres

EPC Miguel Roj

1
Es llegeix en minuts

L’arquitecte uruguaià resident a Nova York Rafael Viñoly, dissenyador d’icònics gratacels contemporanis com la torre Walkie-Talkie al 20 de Fenchurch Street de Londres, va morir als 78 anys, va comunicar la seva família. «En nom de la meva família, els meus col·legues i els nostres molts socis arreu del món, m’entristeix anunciar que el meu pare (...) va morir inesperadament ahir (dijous) 2 de març als 78 anys», va dir el seu fill Román.

Aclamat i de vegades polèmic, l’arquitecte nascut a Montevideo el 1944 deixa més de 600 obres arreu del món: hotels, sales de concerts, estadis i altres infraestructures, com el pont circular sobre la llacuna Garzón, a l’Uruguai. També va destacar pels seus dissenys del Fòrum Internacional de Tòquio, el Museu d’Art de Cleveland i l’Aeroport de Carrasco a Montevideo.

El club de futbol anglès Manchester City, per al qual va dissenyar el centre d’entrenament City Football Academy, li va retre homenatge a Twitter.

Controvèrsia

Però alguns dels seus projectes han sigut discutits. És el cas d’un edifici residencial de luxe de 426 metres d’alçada i 85 pisos a Manhattan, al 432 de Park Avenue. Els seus milionaris residents l’han demandat pel soroll i les vibracions a l’interior dels apartaments.

Notícies relacionades

A Londres, el gratacel Walkie-Talkie, situat a la City, va ser notícia el 2013 perquè el reflex dels llamps del sol a la seva façana de vidre còncau havia fet malbé un Jaguar aparcat a sota.

Rafael Viñoly «deixa un ric llegat de dissenys únics i atemporals que s’han expressat en alguns dels edificis més reconeixibles i icònics del món», va afegir el seu fill en la nota que ha publicat a la pàgina web del Viñoly Arquitects.

Temes:

Obituaris