Dol a la premsa

Els periodistes lamenten la mort de dos companys a Burkina Faso

  • La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya, Reporters sense Fronteres i reporters de tot Espanya s’afegeixen a les mostres de condolença pel segrest i assassinat de David Beriain i Roberto Fraile

Els periodistes lamenten la mort de dos companys a Burkina Faso
2
Es llegeix en minuts

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) i Reporters sense Fronteres (RSF) han lamentat la mort de David Beriain i Roberto Fraile, els dos companys que han sigut segrestats i assassinats a Burkina Faso.

Reporters sense Fronteres ha lamentat «profundament» les morts, segons indica aquesta organització al seu compte de la xarxa social Twitter, «aquest dia tan negre per a una professió que dignificaven».

Els reporters mostren la seva solidaritat amb la família per la mort d’aquests companys, «molt admirats i estimats», que preparaven un dels seus grans reportatges sobre preservació de la naturalesa.

«Malgrat la nostra tristesa, el nostre orgull pel seu compromís amb les realitats més difícils i oblidades. Que la terra us sigui lleu, companys», acaben.

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya, la FAPE, també ha lamentat la mort de Beriain i Fraile, i el seu president, Nemesio Rodríguez, ha mostrat el seu «més sentit condol» per l’«assassinat».

Notícies relacionades

«Urgeix que governs i les Nacions Unides reforcin la protecció a periodistes. El periodisme d’investigació és fonamental per donar a conèixer fets que es volen ocultar», ha apuntat.

Són molts els companys de professió que han volgut sumar-se a les mostres de condolença per la pèrdua dels dos periodistes, així com també famosos del món de la política.