La vacuna serà anual

Pfizer provarà una tercera dosi que protegeixi contra variants de la Covid

  • El director executiu de la farmacèutica va assegurar que podria reforçar la resposta dels anticossos fins a 20 vegades

Pfizer provarà una tercera dosi que protegeixi contra variants de la Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La farmacèutica Pfizer va anunciar aquest dijous que estudiarà la possibilitat d’injectar una tercera dosi a les persones vacunades per intentar reforçar la protecció davant les variants més agressives del coronavirus. El director executiu de la farmacèutica, Albert Bourla, va assegurar al canal NBC que amb aquesta tercera dosi es podria reforçar la resposta dels anticossos entre 10 i 20 vegades.

Aquest nou estudi es dirigirà a dos grups d’edat, les persones entre 65 i 85 anys i les compreses entre 18 i 55, i seran elegides del grup que ja va participar en els primers assajos portats a terme per la farmacèutica Pfizer en cooperació amb BioNTech.

Les proves de la companyia van arrencar el maig del 2020 i van consistir en l’aplicació de dues injeccions amb tres setmanes de diferència. La tercera dosi s’injectarà coincidint amb el primer aniversari de la primera dosi, és a dir, el maig que ve.

Aquest assaig se suma a les proves que la companyia ha començat amb una versió modificada de la seva vacuna, pensada contra la variant sud-africana.

Notícies relacionades

Bourla va indicar al canal que de la mateixa manera que la gent es vacuna anualment contra la grip, ho haurà de fer contra la Covid-19. «Cada any, hauràs de rebre la teva dosi per estar protegit contra la Covid», va dir.

Segons un informe publicat el 18 de febrer a la revista ‘New England Journal of Medicine’ (NEJM), la vacuna de la firma Pfizer contra la Covid-19 produeix una reacció debilitada a la variant sud-africana del coronavirus, coneguda com ‘B.1.351’, però tot i així sembla suficient per neutralitzar el virus. No obstant, l’equip investigador de l’Escola de Medicina de la Universitat de Texas, a Galveston, que va portar a terme l’estudi, va advertir que té limitacions, inclosa una «falta d’examen sistemàtic de les mutacions individuals i el potencial de les mutacions per alterar l’efecte neutralitzador».