A la ciutat de Göttingen

Evacuació a Alemanya per desactivar quatre bombes de la Segona Guerra Mundial

  • La troballa i la detonació controlada d’artefactes de la contesa bèl·lica són habituals al país

Evacuació a Alemanya per desactivar quatre bombes de la Segona Guerra Mundial
1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte més de 8.000 habitants de la ciutat de Göttingen, al centre d’Alemanya, han sigut evacuades perquè diversos experts trobessin i desactivessin quatre presumptes bombes de la Segona Guerra Mundial. Els experts han trobat quatre bombes de deu tones pertanyents a l’exèrcit dels Estats Units i han decidit que faran una detonació controlada pròximament.

Notícies relacionades

L’evacuació ha durat tot el dissabte i ha tingut dos retards a causa que algunes persones es van quedar a la zona restringida després de l’ordre d’evacuació. «Tret d’algunes excepcions, l’evacuació es va desenvolupar segons el previst», ha dit el cap del departament de policia de la ciutat de Göttingen, Rainer Nolte.

A Alemanya, encara continua sent habitual el descobriment de bombes de la Segona Guerra Mundial. De fet, el juny del 2010, tres membres d’un equip de desactivació de bombes van morir i sis persones van resultar ferides quan una bomba de la Segona Guerra Mundial va explotar a Göttingen durant els intents de desactivar l’artefacte.