Rècord de morts a Alemanya per coronavirus

Les autoritats han notificat prop de 1.000 morts en les últimes 24 hores

2
Es llegeix en minuts

Alemanya ha registrat un nou màxim de víctimes mortals per Covid-19 o amb la malaltia en tota la pandèmia, amb 952 morts en les últimes 24 hores, 354 més que l’anterior marca diària, comptabilitzada divendres passat. Precisament avui comença un reconfinament parcial per frenar la propagació de la pandèmia del nou coronavirus.

Segons dades de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia, les autoritats sanitàries van comptabilitzar 27.728 nous contagis amb coronavirus en un dia, cosa que suposa al voltant de 2.000 casos menys que el màxim de 29.875 registrat també divendres passat.

Amb les noves dades, el balanç de la pandèmia en territori germànic ascendeix a 1.379.238 persones contagiades i 23.427 defuncions. Quant a les recuperacions, la xifra ascendeix a 1.025.000 persones curades, incloses 21.700 que han rebut l’alta en les últimes 24 hores.

Les regions més afectades

Les regions alemanyes més afectades per la pandèmia són Renània del Nord-Westfàlia (326.681 casos i 4.630 morts), Baviera (267.838 contagiats i 5.163 morts) i Baden-Württemberg (193.712 positius i 3.628 víctimes mortals). A Berlín el balanç s’eleva a 80.936 persones contagiades i 899 defuncions.

Per la seva banda, la cancellera d’Alemanya, Angela Merkel, va lamentar la falta de disciplina que estan tenint alguns ciutadans alemanys en relació amb les mesures per evitar la propagació del nou coronavirus, un comportament que va definir com a «devastador».

En un fòrum ‘online’ amb estudiants, Merkel va afirmar que algunes persones es confien pel fet que el virus suposi principalment una amenaça per a les persones de més edat. «Però realment marca la diferència de si els meus pares moren als 80 o als 90 anys», va advertir, segons informa DPA. «Les segones onades de les pandèmies són sovint les més perilloses», va assegurar la cap del Govern alemany, abans de fer una crida a la població perquè es prengui seriosament la situació.

Botigues tancades

Alemanya tanca des d’avui totes les botigues excepte les que presten serveis essencials en el marc d’un segon confinament que es prolongarà fins al 10 de gener com a mínim. El nou tancament inclou importants restriccions també per a les escoles i escoles bressol.

El confinament parcial anterior decretat per les autoritats alemanyes a principis de novembre, que va suposar el tancament de bars, restaurants i locals d’oci mentre seguien obertes les escoles i les escoles bressol, no va aconseguir frenar l’augment de contagis al país.

Notícies relacionades

Una enquesta realitzada per la Fundació Hans Boeckler ha posat de manifest que prop del 40% dels ciutadans germànics creuen que la pandèmia ha tingut un impacte negatiu en les seves finances. Al juny, el percentatge d’alemanys que tenien aquesta percepció se situava en el 32%. L’estudi demoscòpic, difós aquest dilluns, mostra discrepàncies entre els ciutadans de baixos i alts ingressos.

Entre els que guanyen fins a 1.500 euros al mes, un de cada dos ciutadans afirma que ha patit un impacte negatiu en les seves finances per la pandèmia. Entre els que perceben més de 2.000 euros per mes, només un de cada tres té la mateixa percepció.