Investigació

Incendi intencionat en una empresa ucraïnesa a Madrid

El sabotatge va ser al març, un mes i mig després de l’assassinat a trets d’un pilot d’helicòpters desertor rus a Alacant

Incendi intencionat en una empresa ucraïnesa a Madrid

Juan José Fernández

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Van aprofitar la nit de Pasqua. Van colar el contingut de dues ampolles de gasolina, van calar foc i les flames van entrar a la nau industrial. La Policia Nacional investiga com a intencionat un incendi en un magatzem de la perifèria de Madrid regentat per Meest, empresa ucraïnesa d’alimentació i paqueteria que transporta ajuda a Ucraïna i a la qual últimament també li han cremat magatzems al Regne Unit i a Txèquia.

Mentre es fan indagacions a Espanya, la justícia britànica instrueix el sabotatge perpetrat en aquell país com a acte terrorista rus, després de la detenció de cinc col·laboradors de la milícia privada Wagner com a suposats autors de l’atemptat.

Notícies relacionades

En el cas d’Espanya, es tracta del segon atac d’importància contra interessos ucraïnesos amb sospites d’una presumpta inspiració del Kremlin. El sabotatge de Fuenlabrada va tenir lloc un mes i mig després de l’assassinat del pilot d’helicòpters desertor rus Maxim Kuzminov, tirotejat el 13 de febrer passat en un garatge de la localitat alacantina de la Vila Joiosa.

El sinistre que va tenir lloc a Madrid es va esdevenir en la nit del dissabte al diumenge 30 i 31 de març, en una nau del parc industrial La Cantueña, en el número 3 del carrer Azor, entre els termes madrilenys de Fuenlabrada i Parla.