Alemanya decreta un «confinament dur» fins al 10 de gener

A partir de dimecres tancaran tots els comerços no essencials i les escoles

Berlín recomana el teletreball i manté la prohibició de viatjar

Deutschland (Germany)  13 12 2020 - German Chancellor Angela Merkel puts her face mask on during a press conference after a video conference with German State Premiers about increased anti-coronavirus measures to be implemented on upcoming 16 December  in Berlin  Germany  13 December 2020  (Alemania) EFE EPA RAINER KEUENHOF   POOL

Deutschland (Germany) 13 12 2020 - German Chancellor Angela Merkel puts her face mask on during a press conference after a video conference with German State Premiers about increased anti-coronavirus measures to be implemented on upcoming 16 December in Berlin Germany 13 December 2020 (Alemania) EFE EPA RAINER KEUENHOF POOL / RAINER KEUENHOF POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge el Govern alemany i els estats federats han acordat decretar un «confinament dur» a partir d’aquest dimecres per mirar d’aturar la propagació de la pandèmia del coronavirus, s’ha informat oficialment.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els caps dels 16 estats federats van consensuar en una teleconferència fer aquest pas, que suposa un enduriment respecte a les restriccions a la vida pública i l’activitat comercial vigents des del novembre. Només els comerços essencials podran obrir a partir del 16 de desembre. Les escoles també tancaran les portes com tard aquest dimecres i prolongaran les vacances de Nadal tres setmanes i mitja, fins al 10 de gener (contra el 4 de gener inicialment previst).

Les reunions, també per Nadal, es limitaran a cinc persones de dos domicilis (sense comptar els menors de 14 anys). A més es recomana treballar des de casa i es manté la prohibició de viatjar. El ministre de finances, Olaf Scholz, va anunciar que ben aviat s’aprovarà un nou paquet d’ajudes per recolzar l’economia, en la línia de les aprovades fins al moment durant les restriccions prèvies.

Dimecres passat Merkel va defensar un enduriment de les restriccions a la vida pública i l’activitat econòmica, també per Nadal, en vista de l’elevat nombre de morts. Però les competències en aquest àmbit recauen en els estats federats, que fins ara s’havien mostrat reticents o no havien sigut capaços de consensuar una postura unificada.

Alemanya ha registrat en les últimes 24 hores 20.200 nous contagis per Covid-19 i 321 morts, segons xifres de l’Institut Robert Koch (RKI), centre epidemiològic de referència.

El rècord en les dues categories es va produir aquest divendres, amb 29.875 nous casos i 598 víctimes mortals. Aquest dissabte es van comunicar unes xifres lleugerament inferiors: 28.438 nous casos de Covid i 496 morts.

Notícies relacionades

En els últims set dies s’han comptabilitzat 140.383 casos a Alemanya –el país més poblat de la UE amb 83,2 milions d’habitants–, de manera que la incidència acumulada en aquell període per al conjunt del país és de 169,1 casos per cada 100.000 habitants.

En total, Alemanya ha registrat 1.320.716 contagis per coronavirus (més de l’1,5 % de la població), dels quals 21.787 han mort.