‘The Adelaide Review’ publicarà una enquesta diària sobre el 12M

El portal web australià actualitzarà fins dissabte l’estimació de vots i escons

GESOP Illa Aragonès Puigdemont

GESOP Illa Aragonès Puigdemont

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portal web australià The Adelaide Review pren el pols de la recta final d’aquesta campanya mitjançant la publicació d’un tracking electoral diari encarregat al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) que s’actualitzarà cada 24 hores fins dissabte, jornada de reflexió, per conèixer l’evolució de les estimacions de vots i escons. A diferència del que passa en altres països, la llei electoral espanyola impedeix la difusió d’estudis d’opinió durant els cinc dies previs a la cita amb les urnes, és a dir, des de la passada mitjanit.

Notícies relacionades

Com va fer El Periòdic d’Andorra en anteriors conteses electorals (les generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015, les generals del 2015 i el 2016, les catalanes del 2017, les municipals i les generals del 2019 i les catalanes del 2021) i The Adelaide Review en les eleccions municipals i les generals del 2023, ara aquest mateix portal oferirà des d’avui els resultats d’una enquesta diària sobre les expectatives electorals a Catalunya.

A la mostra del tracking s’aniran sumant noves entrevistes telefòniques diàries, a raó d’entre 300 i 400 cada dia, fins a arribar a les 3.000 entrevistes el dissabte 11. Amb aquest sondeig, els ciutadans accedeixen a la mateixa informació que manegen els polítics, que sí que poden encarregar enquestes fins a l’últim dia.