CRISI A VENEÇUELA

Maduro denuncia que els EUA han ordenat assassinar-lo

El líder veneçolà assegura que el Govern de Colòmbia ha rebut l'encàrrec de matar-lo

afp 1cd89r

afp 1cd89r / HO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Reuters

El president de Veneçuela, Nicolás Maduroacusa el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, d’ordenar  al Govern de Colòmbia acabar amb la seva vida. Així ho ha expressat en l’entrevista concedida a l’agència russa RIA.

Malgrat la seva oposició cada vegada més militant a Maduro, a qui consideren un dictador, tant Washington com Bogotà han negat repetidament les acusacions de complots per matar-lo.

Maduro, que va sobreviure al que va considerar un intent d’assassinat l’agost de l’any passat, ha dit que estava ben protegit, cosa que li garantia una llarga vida. S’ha negat a fer comentaris sobre els informes que evidenciaven que Rússia va enviar contractistes militars privats per ajudar a vigilar-lo.

També ha rebutjar l’exigència d’un vot presidencial ràpid, i ha dit que la seva reelecció l’any passat va ser justa malgrat les denúncies de frau i la prohibició de dos rivals de l’oposició. "Vaig guanyar amb el 68% dels vots", ha dit a l’agència russa RIA.

Notícies relacionades

"Vaig guanyar legítimament... Si els imperialistes volen una nova elecció, que s’esperin fins al 2025". Malgrat al·legar que Trump el vol mort, Maduro ha dit que està a punt per reunir-se amb ell "on vulgui", però ha pensat que la perspectiva era poc probable, donat el que ha descrit com els intents dels assessors de Trump d’evitar-ho.

El líder veneçolà ha dit que Mèxic, l’Uruguai, Bolívia, Rússia, el Vaticà i diversos països europeus anònims volen converses entre ell i l’oposició. "Estic a punt per asseure’m a la taula de negociació amb l’oposició perquè parlem en benefici de Veneçuela", ha dit Maduro. Respecte a la investigació i possible arrest de Guaido, ha dit: "Que jo sàpiga, aquesta mesura encara no s’ha pres. Esperarem els processos constitucionals i legals interns per veure quins seran els resultats. No ens precipitarem, bé, espera".