CRISI A VENEÇUELA

Guaidó ofereix una amnistia a Maduro

L'opositor autoproclamat president de Veneçuela reclama el suport dels militars

20190125 422820 guaidoamnistiae 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juan Guaidó, que es va proclamar dimecres president interí de Veneçuela en substitució de Nicolás Maduro, ha assegurat en una entrevista amb Univision que no descarta una amnistia per allíder chavista i que abraça tots els sectors, incloent-hi els militars, per superar la crisi. Maduro, amb el suport rus, insisteix que mai abandonarà el poder.

"En els períodes de transició han passat coses similars. Va passar a Xile, va passar a Veneçuela el 58. No podem descartar cap element, però cal ser molt ferm de cara al futur", ha manifestat en relació amb una possible amnistia a Maduro.

"Quan arribi el moment s’avaluarà. Sobre la taula hi ha aquesta amnistia, aquestes garanties per a tots els que estiguin disposats a posar-se del costat de la Constitució per recuperar l’ordre constitucional", ha manifestat en un moment de l’entrevista concedida a la periodista Patricia Janiot.

Guaidó, president de l’Assemblea Nacional (Parlament) i amb el recolzament dels EUA, va elevar la tensió política a Veneçuela aquest dimecres a l’anunciar la seva decisió de prendre el control de l’Executiu com a president davant de milers d’opositors a Caracas.

Notícies relacionades

"El que vam fer nosaltres el dia d’ahir és abraçar la Constitució, assumir les competències que ens dona precisament per al cessament de la usurpació que viu Veneçuela per abraçar tots els sectors, incloent-hi els militars i tenir una elecció lliure per poder definitivament avançar molt ràpid per superar aquesta crisi", va indicar Guaidó.

El Govern del president Donald Trump va ser el primer a reconèixer aquest dimecres Guaidó com a governant legítim de Veneçuela, línia que van seguir més d’una desena de països del continent americà.