Crisi política

Els militars a Veneçuela reafirmen el seu suport a Nicolás Maduro

El ministre de Defensa veneçolà diu que no acceptaran Guaidó com a president, mentre que altres alts caps de l'exèrcit critiquen la ingerència de països estrangers

afp 1c38tu

afp 1c38tu / YURI CORTEZ (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Defensa de Veneçuela, Vladimir Padrino, va dir que els militars no acceptaran "un president imposat a l’ombra de foscos interessos", després que el cap del Parlament, l’opositor Juan Guaidó, s’autoproclamés president interí.

"La desesperació i la intolerància atempten contra la pau de la nació. Els soldats de la pàtria no acceptem un president imposat a l’ombra de foscos interessos ni autoproclamat al marge de la llei", va dir el funcionari en el seu compte de Twitter.

També va afegir que la Força Armada defensarà la Constitució i serà "garant de la sobirania nacional". El missatge va ser redifós per Nicolás Maduro, així com el del cap del comando estratègic operacional de la Força Armada, Remigio Ceballos, que va assenyalar que els militars seran "lleials" al mandatari chavista.

"Som respectuosos de la Constitució i la llei. Veneçuela va elegir president, som sobirans i lleials al nostre comandant en cap, Nicolás Maduro Moros. Traïdors, no segueixin des de l’estranger no respectant la pàtria", va dir Ceballos, també a Twitter.

Les disputes del poder

Aquest suport a Maduro, a qui la plana major de la Força Armada ja havia reconegut com el seu comandant en cap fa gairebé dues setmanes, va arribar el mateix dia que l’oposició va executar l’acte de no reconeixement més gran a la legitimitat del mandatari.

Notícies relacionades

Juan Guaidó, el jove que presideix el Parlament, es va autoproclamar president del país davant de la presumpta "usurpació" de la primera magistratura per Maduro. El governant chavista es va imposar folgadament en els comicis presidencials del maig passat, unes eleccions en què no va participar la majoria de l’oposició, que va considerar les votacions fraudulentes.

Per aquesta raó, l’Organització d’Estats Americans (OEA) i la Unió Europea (UE), així com diversos governs de la regió, han declarat que no reconeixen la legitimitat del seu segon mandat. Maduro, mentrestant, va dir que els òrgans de justícia del país han "d’actuar aferrats a la llei" després de l’autoproclamació de Guaidó.