Intent de magnicidi

Veneçuela demanarà a Espanya l'extradició d'una persona per l'atemptat contra Maduro

El president veneçolana no n'ha revelat la identitat i ha explicat que va ajudar a "protegir els terroristes»

Venezuela s President Nicolas Maduro smiles as he talks to the media during a news conference at Miraflores Palace in Caracas  Venezuela  September 18  2018  REUTERS Marco Bello

Venezuela s President Nicolas Maduro smiles as he talks to the media during a news conference at Miraflores Palace in Caracas Venezuela September 18 2018 REUTERS Marco Bello / MARCO BELLO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat que demanarà a Espanya l’extradició d’una persona que estaria implicada en l’atac frustrat amb drons, tot i que no ha revelat la seva identitat i només ha explicat que “ajudo a protegir els terroristes".

"Sol·licitarem legalment al Govern d’Espanya l’extradició de la persona involucrada directament amb la direcció de les operacions per protegir els terroristes després de l’atemptat", ha explicat Maduro, durant un acte públic al Palau de Miraflores de Caracas, segons mitjans oficials.

El president veneçolà, que ha apel·lat als convenis firmats en matèria d’extradició, ha insistit també en les seves acusacions contra funcionaris de Xile, Colòmbia i Mèxic per la seva presumpta relació amb l’incident del 4 d’agost passat, malgrat que els tres països ja han negat qualsevol implicació directa o indirecta.

Maduro ha revelat la seva disposició perquè hi hagi "una comissió internacional per a una investigació independent", de manera que es pugui "fer justícia". En aquest sentit, ha anunciat que sol·licitarà la creació de l’esmentat grup a les Nacions Unides, perquè es puguin analitzar proves i testimonis per depurar responsabilitats.

Capitost de l’atac

Notícies relacionades

El Govern veneçolà ha confirmat fins ara la detenció de 28 persones per la seva presumpta relació amb el succés, entre ells Enmanuel Rivas Vivas, àlies 'Morfeo', assenyalat per les autoritats chavistes com el capitost de l’atac amb drons a l’avinguda de Bolívar de Caracas. Segons Maduro, el seu arrest va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana.

La suposada confessió de 'Morfeo' ha obert una nova etapa en les investigacions, ha destacat el president, que ha al·ludit a les acusacions difoses per aquest sospitós contra països de la regió i, fins i tot, contra la Conferència Episcopal veneçolana.