Report sísmic

Un terratrèmol de 7,3 graus sacseja Veneçuela sense causar víctimes

L'epicentre s'ha registrat a la localitat de Yaguaraparo, a més de 80 quilòmetres de profunditat

terremoto-venezuela / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un fort sisme es va registrar davant les costes de Sucre, a Veneçuela, sense que existeixi alerta de tsunami ni reports de danys o víctimes fins al moment. D’acord amb la Fundació Veneçolana d’Investigacions Sismològiques (Funvisis), el sisme va tenir una magnitud de 6.3 graus, amb epicentre a 19 quilòmetres al sud-est de la localitat de Yaguaraparo.

No obstant, el Servei Geològic dels Estats Units (USGS) va reportar una magnitud de 7.3  i va assenyalar que el focus sísmic va estar localitzat a 87 quilòmetres de profunditat i l’epicentre va estar ubicat a 22 quilòmetres al sud-oest d’Irapa i a 89 quilòmetres al nord-est de Maturín.

Dades proporcionades per Sismologia de Xile assenyalen que el terratrèmol  de “7.3 Mw es va produir a les 18:31:42 hores del Dimarts 21 d’agost (horari de Xile) a 20 km al nor-nord-oest de Yaguaraparo, Veneçuela; amb una profunditat de 123.2 quilòmetres”.

També va descartar que existeixin riscos que es presenti un tsunami, ja que “la profunditat va ser un factor important en evitar que passés el fenomen”.

Es va sentir a diverses regions

L’emissora Unió Ràdio va reportar que el sisme es va sentir amb força als Santanderes i a Caracas, on la població va reaccionar amb temor i va abandonar les edificacions per posar-se fora de perill. També va assenyalar que el sisme es va sentir amb força en els estats de Carabobo, Miranda, Nueva Esparta, Yaracuy, Anzoátegui, Sucre, Vargas i Trujillo.

Notícies relacionades

D’acord amb informes de mitjans locals, el moviment tel·lúric es va sentir també en gran part de Colòmbia i a Trinidad i Tobago.

Els últims reports de les autoritats locals informen que estan realitzant un recorregut pels carrers de les zones on es va produir el moviment tel·lúric per determinar si hi ha ferits i quantificar els danys materials.