Un terratrèmol de 6,1 graus causa tres morts al Japó

Diverses carreteres dels voltants d'Osaka han resultat perjudicades pel sisme

qiajfdhklimvahhzcrebz11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Tokio

Dos ancians i una nena de 9 anys han perdut la vida, mentre que diverses persones estan en "parada cardiorespiratòria", després que alguns edificis s’hagin ensorrat a conseqüència d’un terratrèmol de magnitud 6,1 aquest dilluns a la prefecturad’Osaka, a l’oest del Japó, que ha deixat més de 200 ferits, segons ha informat la cadena estatal NHK.

El Govern del Japó no sol confirmar les morts fins que s’ha dut a terme un examen mèdic, per la qual cosa utilitza el terme parada cardiorespiratòria. La cadena NHK sí que ha confirmat la mort de dos ancians d’uns 80 anys i d’una nena de 9 com a conseqüència de l’enderrocament de parets.

D’acord amb les imatges emeses per la cadena, diverses carreteres han resultat inundades i algunes vivendes s’han incendiat com a conseqüència del sisme, que s’ha viscut a la segona ciutat més gran del país cap a les 8 del matí (hora local), just quan milers de persones es dirigien als seus llocs de treball.

El primer ministre nipó, Shinzo Abe, ha declarat que el Govern ja està abordant la situació i analitzant la gravetat dels danys, mentre ha afirmat que la seva prioritat és garantir la seguretat dels ciutadans.

En un principi, l’Agència Meteorològica del Japó havia registrat un terratrèmol de magnitud 5,9 a l’oest del país. Aquest dilluns ha advertit que existeix la possibilitat que es produeixi una nova tremolor en les pròximes hores.

D’acord amb l’elèctrica Kansai, no s’han registrat irregularitats a cap de les plantes nuclears de Mihama, Takahama ni Ohi, que són els que proporcionen energia a la regió.

Notícies relacionades

No obstant, més de 170.000 llars s’han quedat sense corrent de manera temporal a Osaka i a la prefectura veïna de Hyogo. Els trens de l’àrea han aturat el seu servei com a mesura de precaució.

Daihatsu Motor Co., una de les fàbriques que el grup Toyota té a la zona, ha suspès la seva producció mentre els operaris comproven l’estat de les instal·lacions.