DENÚNCIA QUE VAN SER ENTRENATS A COLÒMBIA

El Govern de Maduro assegura que van oferir 50 milions de dòlars als autors de l'atemptat

Un expolicia veneçolà revela que va ajudar a organitzar l'atac juntament amb altres opositors

atentado-maduro-as-reaccionaron---su-agentes-de--seguridad / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com a part dels avenços en les investigacions sobre els atemptats en contra del president de Veneçuela, Nicolás Maduro,atemptats en contra del president de Veneçuela, el Govern d’aquest país va difondre diversos vídeos com a proves per relacionar aquest fet amb Colòmbia i els Estats Units, ja que, segons les versions dels autors materials detinguts, se’ls va oferir un pagament milionari per l’atac perpetrat amb drons.

"Se’ls va oferir pagar-los 50 milions de dòlars i estada als Estats Units", diu la veu que narra els vídeos, mostrats en cadena obligatòria de ràdio i televisió durant una declaració encapçalada per Maduro. D’acord amb les versions oficials, els “terroristes” van tenir un procés de capacitació en territori colombià, tal com ja havia assenyalat el mandatari veneçolà.

Segons la versió oficial, els autors materials van rebre a Colòmbia "entrenaments sobre la utilització de drons i explosius en una granja anomenada Atalanta, al municipi de Chinácota, al departament del Norte de Santander, a Cúcuta, des de l’abril fins a finals del mes de juny del 2018".

Confirma participació de Colòmbia

El Govern veneçolà va assegurar que els “terroristes” detinguts han declarat això i també va dir: “Sabem i tenim el lloc on es van entrenar aquests grups”. “Tenim la ubicació, els noms, s’entrenaven amb entrenadors colombians, els assassins, els terroristes", va puntualitzar. I va afegir: "És clara i hi ha prou proves la participació del Govern de Colòmbia sortint de Juan Manuel Santos”,va dir el mandatari.

El report va explicar que els "terroristes" es feien anomenar "grupo número 2, grupo bravo" en les seves comunicacions internes i van rebre ordres de fer sobrevolar dos drons amb càrregues explosives per atemptar contra la seva vida i la dels caps polítics i militars que el van acompanyar dissabte a la tarima durant un acte públic.

Un expolicia veneçolà s’adjudica l’atemptat

Notícies relacionades

Però, a més d’això, un excap de policia municipal i activista de l’oposició veneçolana, anomenat Salvatore Lucchese, va revelar que va ajudar a organitzar una operació per llançar drons amb càrregues explosives sobre una parada militar que es va dur a terme a Caracas. Lucchese, que ha sigut empresonat per protestar contra Maduro, va explicar que va orquestrar l’atac amb militants que s’oposen al Govern chavista.

L’atac amb drons controlats a distància va deixar set ferits i sis detinguts, i segons va explicar Lucchese, tenien “un objectiu i al moment no es va poder materialitzar un cent per cent", però va afegir que“la lluita armada continuarà".