LES ATROCITATS DELS GIHADISTES

L'Estat Islàmic decapita un altre periodista nord-americà

Steven Sotloff va aparèixer en el vídeo de l'assassinat de James Foley

Steven Sotloff (al centre, amb casc negre) parla amb rebels libis a Al-Dafniya, a prop de Misrata, el juny del 2011.

Steven Sotloff (al centre, amb casc negre) parla amb rebels libis a Al-Dafniya, a prop de Misrata, el juny del 2011. / ETIENNE MALGLAIVE (GETTY IMAGES)

1
Es llegeix en minuts

Els gihadistes de l'Estat Islàmic han difós aquest dimarts un vídeo amb la decapitació de Stephen Sotloff, un periodista nord-americà que tenien segrestat des del 3 d'agost del 2013, quan va ser capturat als voltants d'Alep. Sotloff ja va sortir en el vídeo de l'assassinat del reporter nord-americà James Foley. En aquesta gravació, el botxí de Foley diu que la sort de Sotloff "depèn de la pròxima decisió" del president dels Estats Units, Barack Obama, en referència als bombardejos nord-americans sobre posicions de l'EI a l'Iraq.

En el vídeo, titulat 'Segon missatge a Amèrica', es pot veure Sotloff, vestit de taronja, de genolls, i al seu costat un home emmascarat amb un ganivet. En aquest moment, el botxí col·loca el ganivet sobre el coll del reporter. Després, apareix al costat d'un altre ostatge, un ciutadà britànic, David Cawthorne Haines, i igual que va fer en la decapitació de Foley torna a amenaçar Obama.

Notícies relacionades

La portaveu de la Casa Blanca, Jennifer Psaki, ha assenyalat que s'està intentant determinar si el vídeo és autèntic.

Prec de la seva mare

La setmana passada, la mare de Sotloff va difondre un vídeo en què pregava al grup gihadista que "fos misericordiós", que "seguís l'exemple del profeta Mahoma" i que alliberés el seu fill i li permetés viure. "Li envio aquest missatge a vostè, Abu Bakr al-Bagdadi al-Quraishi al-Hussaini, el califa de l'Estat Islàmic. Sóc Shirley Sotloff. El meu fill Stephen és a les seves mans", diu la mare del periodista en un vídeo obtingut pels diaris 'The New York Times' i 'Washington Post' i difós per la cadena de televisió emiratí Al-Arabia.